Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΑΣΘ ! Τους πήραν την εταιρεία και τους αναγκάζουν να συνεχίσουν να πληρώνουν ΕΦΚΑ

Στο οξύμωρο σχήμα αφενός να χάσουν τις μετοχές τους σε ένα βράδυ, άρα και την ιδιότητα του μέτοχου, αλλά ταυτόχρονα να συνεχίσουν να πληρώνουν τις εισφορές στον ΕΦΚΑ που απορρέουν απο αυτή την ιδιότητα βρίσκονται εγκλωβισμένοι οι περίπου 2.200 μέτοχοι του ΟΑΣΘ!

Ουσιαστικά δηλαδή πέραν των άλλων τους προβλημάτων οι 2.200 πρώην Μέτοχοι του ΟΑΣΘ πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν ασφάλιστρα (Αυγούστου, και σε λίγο και Σεπτεμβρίου) ενώ δεν είναι πλέον υπόχρεοι - και ενώ οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν καν την οικονομική δυνατότητα να το κάνουν, δεδομένου ότι δεν έχουν πλέον έσοδα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, Στην προσπάθεια τους οι μέτοχοι του ΟΑΣΘ να κάνουν διαγραφή από τον ΟΑΕΕ και τον ΕΦΚΑ μετά από την απώλεια της ιδιότητας του μετόχου του ΟΑΣΘ από 25/7/17 (όταν και κρατικοποιήθηκε η εταιρία) συνάντησαν την άρνηση των υπαλλήλων του ΟΑΕΕ/ΕΦΚΑ, διότι δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί υπηρεσιακά από το αρμόδιο Υπουργείο στον ΕΦΚΑ το ΦΕΚ απο- ιδιωτικοποίησης του ΟΑΣΘ (Ν. 4482/17, ΦΕΚ 25/7/17)!
Προσφυγή σε ασφαλιστικά μέτρα
Σύμφωνα με πληροφορίες μετά απο αυτό μια σημαντική μερίδα πρώην μετόχων του ΟΑΣΘ, ετοιμάζονται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη με Ασφαλιστικά Μέτρα προκειμένου να απαιτήσουν τη νόμιμη –και αναδρομική από 25/7/17 – διαγραφή τους από τον ΕΦΚΑ. Κι αυτό γιατί αν δεν πληρώσουν τα ασφάλιστρα θα εμφανίζονται (αδίκως) ως φοροδιαφεύγοντες και δεν θα μπορούν να αποκτήσουν Ασφαλιστική Ενημερότητα. Επίσης χωρίς τη διαγραφή τους  από τον ΕΦΚΑ δεν έχουν δικαίωμα να γραφτούν στον ΟΑΕΔ – όσοι εξ αυτών δεν έχουν άλλο εισόδημα - και κατά συνέπεια να αποκτήσουν Κάρτα Ανέργου, επιδότηση ανεργίας κλπ δικαιώματα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com