Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Γεωργαλάς, το σπίτι Καμμένου, ο Γλέζος και άλλα αποκαλυπτικά στη Βουλή

Ιδιαίτερα υψηλούς τόνους -και με προσωπικές αναφορές- επιφύλασσε για το τέλος η δεκάωρη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί του αιτήματος της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής κατά του Πάνου Καμμένου.

Ντόρα Μπακογιάννη και Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησαν σε αποκαλύψεις επί προσωπικού του σημερινού υπουργού Εθνικής Αμυνας και παλαιότερα βουλευτή της ΝΔ δημιουργώντας αίσθηση στο κοινοβούλιο.
Μάλιστα όταν η κ. Μπακογιάννη έδωσε τον ορισμό του  "τζάμπα μάγκα" λέγοντας ότι "είναι αυτός που σηκώνεται από εκεί και προκαλεί να γίνει εξεταστική επιτροπή και στην εξεταστική κρύβεται πίσω από τις φούστες του κ. Τσίπρα" υπήρξε θύελλα αντιδράσεων από τη πλευρά των κυβερνητικών βουλευτών με αποτέλεσμα η κ. Μπακογιάννη να αλλάξει την διατύπωση σε "τα παντελόνια του κ. Τσίπρα αν αυτό σας ενόχλησε".
Ένταση, όμως, υπήρξε και μεταξύ Αδωνι Γεωργιάδη και Πάνου Καμμένου όταν ο πρώτος αναφέρθηκε στις σχέσεις του υπουργού με τον χουντικό Γεωργαλά και το σπίτι της πεθεράς Καμμένου στην Ικαρία.


Οι διάλογοι

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: κύριε Πρόεδρε, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι είμαι φίλη με τον κ. Μαρινάκη. Τον διόρθωσα. Είμαι κουμπάρα του από το 1996. Με έχει παντρέψει και έχω βάλει λάδι στον γιο του, ο οποίος σήμερα είναι δεκαοκτώ ετών, προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Αλλά, επειδή εγώ από το 1996 είμαι στη Νέα Δημοκρατία, θυμάμαι πάρα πολύ καλά τις εξαιρετικές σχέσεις του κ. Καμμένου με τον κ. Μαρινάκη. Και σας διαβεβαιώ ότι εγώ μεν είχα κοινωνικές σχέσεις και με τον κ. Καμμένο, για να είμαι ειλικρινής, αλλά και με τον κ. Μαρινάκη, και είναι γνωστό τοις πάσι, διότι, όπως ξέρετε, ο γάμος μου μεταδόθηκε live σε ολόκληρη την Ελλάδα εκείνη την εποχή...
ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ο κ. Καμμένος, όμως, ο οποίος δεν είχε αυτού του είδους την κουμπαριά με τον κ. Μαρινάκη, τον επισκέπτετο πολλές φορές στο γραφείο του. Έτσι δεν είναι, κύριε Καμμένε;
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Εγώ;
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Εσείς. Και όταν βρισκόσασταν σε αδυναμία, τώρα τελευταία, στέλνατε και τη σύζυγο να τον επισκεφθεί, κύριε Καμμένε. Έτσι δεν είναι;
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Κύριε Πρόεδρε, ζητώ τον λόγο.
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Και επειδή θα σας πρότεινα να είστε προσεκτικός, διότι στη ζωή αυτή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, κύριε Καμμένε, και επειδή τα νταηλίκια καλό είναι να μπορεί κανένας να τα υποστηρίξει και άλλως πώς, με προσοχή, με σεβασμό για ό,τι έχετε να πείτε -αν θέλετε, επειδή παλιά σας έλεγα και καμιά συμβουλή- αν έχετε στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία, θα σηκωθείτε και αυτό που είπατε από αυτό το έδρανο θα το πείτε τώρα σε όλους τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ. Θα τους πείτε "ψηφίστε την εξεταστική για να μην γίνετε εσείς ρόμπα".
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κύριοι συνάδελφοι, πάμε με τη σειρά. Εγώ κατέθεσα, κύριε Καμμένε, ολόκληρη την απόφαση του δικαστηρίου από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα. Η απόφαση στην οποία αναφερθήκατε, σας καταδικάζει για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του κ. Κουρτάκη στο ύψος των 10.000 ευρώ.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Εν μέρει.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Το "εν μέρει" είναι γιατί ζητούσε περισσότερα χρήματα.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων): Α, αυτό είναι;
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Άρα, λοιπόν, ξαναλέω ότι έχετε 10.000 ευρώ να πληρώσετε, γιατί το δικαστήριο είπε ότι είστε συκοφάντης.
Τώρα, επειδή αναφέρατε εκ νέου τα ίδια, προφανώς θα σας ξανακάνει αγωγή και θα πολλαπλασιαστεί το ποσό. Αλλά αυτό είναι δική σας δουλειά.
Δεύτερον, επειδή είχατε το θράσος να κατονομάσετε εσείς εμένα για εκπρόσωπο συμφερόντων –εσείς, ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος ωρυόταν εδώ στη Βουλή ότι ούτε πεθαμένος δεν θα ψηφίσει το μνημόνιο ή δεν θα συνεργαστεί με κανέναν για το μνημόνιο και εδώ τα ψηφίζετε όλα- πάμε να τα δούμε, λοιπόν, με τη σειρά.
Πρώτα απ’ όλα την κάρτα σας θα τη δω. Εγώ είπα δύο πράγματα, μην βιάζεστε. Πρώτον, είπα να δούμε την πιστωτική σας κάρτα –θα τη δούμε- και δεύτερον, να μας δώσετε την άδεια να ρωτήσουμε το καζίνο πόσα λεφτά παίξατε.

Αυτό ξεχάσατε να μας το πείτε. Δεν μας λέτε, κύριε Υπουργέ, τώρα που θα μιλήσετε, πόσα λεφτά παίξατε στη ρουλέτα;
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ακούστε, κύριοι συνάδελφοι, τώρα το καλύτερο. Τι είπε ο κύριος Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και συγκυβερνήτης σας; "Πήρα" -λέει- "τηλέφωνο τον κ. Μπαλτάκο".
Εσείς, κύριε Τσίπρα, δεν μας λέγατε τον κ. Μπαλτάκο ακροδεξιό, χρυσαυγίτη και δεν ξέρω τι άλλο; Ο συγκυβερνήτης σας τον παίρνει και τηλέφωνο; Φιλαράκια με τον κ. Μπαλτάκο;
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Γραμματέας σας ήταν.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Πάμε τώρα στο τελευταίο που είναι και το πιο σοβαρό. Ο κ. Καμμένος ανεφέρθη, λέει, σε δημοσιογράφους για το σπίτι του στην Ικαρία και τα παιδιά του.Πράγματι, κύριε Υπουργέ, όποτε είστε σε δύσκολη θέση, βάζετε μπροστά τα παιδιά σας.Το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον δεν είναι για τα παιδιά σας, κύριε Υπουργέ, στο σπίτι σας στην Ικαρία. Είναι γιατί οι κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζουν ότι έχει επιβληθεί πρόστιμο σε αυτό το σπίτι, διότι…
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Δικό μου είναι;
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Της πεθεράς σας.
Διότι έκλεψαν το κράτος. Πήραν τα λεφτά του ΕΣΠΑ, είπαν ότι θα το κάνουν τουριστικό κατάλυμα, το κάνανε βίλα, φάγανε το πρόστιμο και τώρα δεν πληρώνουν και το πρόστιμο. 
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Για τον δε Γεώργιο Γεωργαλά…
Σε μένα δεν τολμήσατε να πείτε "κιχ" και καλά κάνατε, γιατί μαζί σας τον είδα στο γραφείο σας, όταν με υπεδέχθη το ’96.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Το δικό μου;
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εγώ, εσείς και αυτός.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Τον Ιωάννη τον Μεταξά τον είδατε στο γραφείο μου μήπως, κύριε Γεωργιάδη; Στο γραφείο μου δεν περνούσες ούτε απ’ έξω. Ούτε εσύ, ούτε τα άλλα φασιστοειδή. Από το γραφείο το δικό μου μέσα δεν τολμούσες να περάσεις ποτέ. Εσύ και τα άλλα τα φασιστοειδή δεν μπαίνατε ούτε για χαιρετισμό μέσα, ούτε για έρανο.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Καλά, καλά, εντάξει.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Δεύτερον, όσον αφορά τις φωτογραφίες, να σας στείλουμε καμιά φωτογραφία από την κρεβατοκάμαρά μας; Άμα δεν σας δίνει ο Κουρτάκης, να σας δώσουμε εμείς. Η κάρτα είναι εκεί, μπορείτε να την ελέγξετε.
Κυρία Μπακογιάννη, τον κ. Μαρινάκη τον συνάντησα ενώπιόν σας, του κ. Γιακουμάτου και άλλων συναδέλφων σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή με τον κ. Πατέρα. Αυτή ήταν η φορά που τον συνάντησα. Η γυναίκα μου, λοιπόν, δεν τον συνάντησε ποτέ. Τον μόνο που συνάντησα εν συνεχεία ήταν τον κ. Κουρτάκη και όταν έκανα την περίφημη εκπομπή στα "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" ήλθε και ο κ. Μαρινάκης να χαιρετίσει. Αυτές είναι οι συναντήσεις.
Για πείτε μας, κυρία Μπακογιάννη, εκείνο το εκατομμύριο στο Λονδίνο που σας βρήκαν στο πόθεν έσχες, μήπως έφυγε από ναυτιλιακή που συστεγάζεται ο κ. Μαρινάκης; Φέρτε, λοιπόν, πίσω τα κλεμμένα και αφήστε τη λάσπη σε μένα.
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Κύριε Πρόεδρε, τον λόγο, παρακαλώ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Για ένα λεπτό, κυρία Μπακογιάννη, για το εκατομμύριο.
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Κύριε Πρόεδρε, εμένα δεν με εκπλήσσει η χυδαιότητα του κ. Καμμένου. Αλλά επειδή ακούει ο ελληνικός λαός, έχω υποχρέωση να θυμίσω ότι όταν έγινε η ιστορία με το πόθεν έσχες, όπου αναρωτήθηκαν εάν αυτό το ένα εκατομμύριο ήταν μετοχές ή μετρητά, εγώ, κύριε Καμμένε, επειδή φοράω παντελόνια, προσήλθα σε αυτή τη Βουλή και ζήτησα από τους συναδέλφους έναν-έναν να ψηφίσουν υπέρ της άρσης της ασυλίας μου. Και επειδή ο Μανώλης ο Γλέζος ζει, ήλθε και με ρώτησε το εξής: "Μα, θέλεις να ψηφίσουμε όλοι υπέρ της άρσης ασυλίας σου"; Και είπα "ναι". Πήγα στο δικαστήριο, αθωώθηκα πανηγυρικά και φάνηκε ότι ήταν μία στημένη πολιτικά υπόθεση και όχι μπήκε στο αρχείο, κύριε Καμμένε…
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Από πού ήταν τα λεφτά;
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Από τη ναυτιλιακή δραστηριότητα του άντρα μου.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας-Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Πού είναι το γραφείο του;
ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Αλλά αυτό είναι γνωστό τοις πάσι. Εσείς, λοιπόν, προσέξτε, κύριε Καμμένε, διότι εμένα με έχουν ψάξει άνθρωποι άλλου επιπέδου. Σας διαβεβαιώ, πριν και μετά το Βουκουρέστι, με έψαξαν άνθρωποι όχι του δικού σας επιπέδου. Δεν έχω, λοιπόν, τίποτα να φοβηθώ. Εσείς, όμως, με τον τρόπο που έχετε μαζέψει τα λεφτά σας, προσέξτε, διότι μιλήσατε και τα Πρακτικά έγραψαν.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Ευχαριστούμε, κυρία Μπακογιάννη.
ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ) ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα, παρά να μην έχεις καν το θάρρος να πεις σ’ αυτούς τους ατυχείς συναδέλφους, που οι μισοί απ’ αυτούς είναι μουγκοί σήμερα, ότι τους δίνεις τη δυνατότητα να ψηφίζουν υπέρ της εξεταστικής.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Κύριε Καμμένο, έχετε τον λόγο.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Τα χρήματα, λοιπόν, του χαμένου εκατομμυρίου της κ. Μπακογιάννη πήγαν από ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία κατά τύχη είχε έδρα τις εταιρείες του κ. Μαρινάκη. Εμένα μου αρκεί αυτό, για να γίνει μία πράγματι μεγάλη εξεταστική, όταν θα τελειώσει η Δικαιοσύνη και να δούμε ποιος είχε σχέσεις με ποιον.
Απορρίφθηκε το αίτημα για Εξεταστική κατά του Π. Καμμένου
Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μ. Γιαννουσάκη.
Συνολικά ψήφισαν 273 βουλευτές. Από αυτούς υπέρ της σύστασης Εξεταστικής ψήφισαν 122, ενώ 151 ψήφισαν κατά. Ουδείς ψήφισε παρών.
Η συνεδρίαση που προηγήθηκε της ονομαστικής ψηφοφορίας κράτησε δέκα ώρες και χαρακτηρίστηκε από μεγάλη ένταση μεταξύ κυβέρνησης – αντιπολίτευσης, ενώ με προσωπική παρέμβασή του ο πρωθυπουργός, έδωσε πλήρη πολιτική κάλυψη στον κυβερνητικό του εταίρο και πρόεδρο των ΑΝΕΛ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com