Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Α. Ξανθός: Στο επόμενο δίμηνο τα πρώτα "Ιατρεία της γειτονιάς

Τον σχεδιασμό του νέου συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης υπεραμύνθηκε ο υπουργός Υγείας, Αν. Ξανθός σε συνέντευξη Τύπου, παρά το μειωμένο ενδιαφέρον που καταγράφηκε από τους γιατρούς να στελεχώσουν τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (Ιατρεία της γειτονιάς).

Όπως ανέφερε ο κ. Ξανθός υπήρξαν μόλις 600 αιτήσεις γιατρών στην προκήρυξη για την στελέχωση των δομών αυτών, κυρίως προς τα μεγάλα αστικά κέντρα, ως επί το πλείστον από παιδιάτρους. Εν τούτοις,  συμπλήρωσε, θα υπάρξουν συμπληρωματικές προκηρύξεις, δεδομένου πως από τις θέσεις των γιατρών έχει υπάρξει ενδιαφέρον μόνο για τις μισές.

Ο υπουργός απέδωσε το μειωμένο ενδιαφέρον των γιατρών στη φυγή που παρατηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια νέων επιστημόνων προς το εξωτερικό, αλλά και στο γεγονός ότι υπήρξαν προηγούμενες προκηρύξεις για κάλυψη θέσεων στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως σημείωσε ο αριθμός των αιτήσεων επιτρέπει παρόλα αυτά τη λειτουργία ενός  ικανοποιητικού αριθμού ιατρείων της γειτονιάς μέσα στο επόμενο δίμηνο.
"Το πρώτο βήμα είναι πολύ ικανοποιητικό", σημείωσε ο υπουργός Υγείας. "Δεν κάναμε αυτή την μεταρρύθμιση μόνο για να φιλτράρουμε την πρόσβαση των ασθενών στο ΕΣΥ και να αποσυμφορήσουμε τα νοσοκομεία. Υπάρχει σχεδιασμός από το υπουργείο και για την χρηματοδότηση του συστήματος αλλά και για την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς του στο μέλλον".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com