Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Κυβερνητικός αξιωματούχος: Νέα δημοσιονομικά μέτρα, αν χρειαστούν

«Έχουμε αναλάβει δέσμευση να επιτύχουμε συγκεκριμένους δημοσιονομικούς στόχους για το 2018, δεν εκτιμώ ότι θα υπάρξουν σημαντικές αποκλίσεις στην εκτέλεση του προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς, ωστόσο οι δεσμεύσεις θα τηρηθούν».  


Αυτό απάντησε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας στο ερώτημα αν θα ζητηθεί η επιβολή πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων για το 2018.
Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος πρόσθεσε ότι το 2017 θα κλείσει με υπέρβαση του στόχου (1,75% του ΑΕΠ), κάτι που αφήνει το περιθώριο για έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες πλην συνταξιούχων.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο αξιωματούχος παραδέχθηκε ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών για τους επιτηδευματίες έχει προκαλέσει απόκλιση στα έσοδα, ενώ πρόσθεσε ότι εξετάζονται αλλαγές για να αντιμετωπιστεί η έξαρση της φοροδιαφυγής λόγω της αύξησης των φορολογικών και ασφαλιστικών επιβαρύνσεων.
Αναφερόμενος στην γ’ αξιολόγηση έθεσε ως στόχο να υπάρξει πλήρης συμφωνία μέχρι το Εurogroup του Δεκεμβρίου, ενώ υποστήριξε ότι οι συζητήσεις σε επίπεδο υπουργών από ελληνικής πλευράς και επικεφαλής των θεσμών από την πλευρά των δανειστών θα γίνουν μετά τη φθινοπωρινή σύνοδο του ΔΝΤ, δηλαδή στο β’ δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com