Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Δεύτερη ηλεκτρονική δημοπρασία ακινήτων από την Τράπεζα Πειραιώς

Μετά την ιδιαίτερη επιτυχία που σημείωσε η πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία ιδιόκτητων ακινήτων της που πραγματοποιήθηκε στις 27 και 28 Ιουνίου 2017, η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά στη δεύτερη ηλεκτρονική δημοπρασία, μέσω του properties4sale.gr, του ειδικού διαδικτυακού της ιστότοπου. 

Η δεύτερη δημοπρασία θα διενεργηθεί στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2017 και μέσω αυτής θα διατεθούν 57 ακίνητα από όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν διαμερίσματα, μονοκατοικίες, γραφεία, καταστήματα, οικόπεδα και κτίρια σε Αττική, Θεσσαλονίκη, παραθεριστικές περιοχές, νησιά κ.ά.
Οι τιμές εκκίνησης των ακινήτων κυμαίνονται από 11.000 ευρώ έως 1.050.000 ευρώ, ενώ υπάρχει και δυνατότητα άμεσης αγοράς (buy now). Ταυτόχρονα, υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης της αγοράς του ή των ακινήτων από την Τράπεζα με ευνοϊκούς όρους.
Η πρώτη δημοπρασία
Το properties4sale.gr ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 9 Μαΐου, παρουσιάζοντας τα πρώτα 58 ακίνητα ιδιοκτησίας της Τράπεζας Πειραιώς.
Τα πρώτα αυτά ακίνητα, που εγκαινίασαν τη λειτουργία του properties4sale.gr, είχαν συνολική εμπορική αξία υψηλότερη των 7 εκατ. ευρώ. Στη διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας εγγράφηκαν περισσότεροι από 2.000 χρήστες, ενώ η πλατφόρμα είχε περισσότερα από 1 εκατομμύριο page views. Σήμερα η πλατφόρμα έχει περίπου 4.000 εγγεγραμμένους χρήστες.
Στην πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία υποβλήθηκαν 180 προσφορές για συνολικά 39 ακίνητα, ενώ εγκρίθηκαν προς πώληση 29 ακίνητα, αξίας άνω των 3 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, τα 9 ακίνητα πωλήθηκαν μέσω της "Άμεσης Αγοράς" (buy now) και τα 20 ακίνητα μέσω της ηλεκτρονικής δημοπρασίας. Σημειώνεται ότι για τη νέα δημοπρασία, στις 24 και 25 Οκτωβρίου, έχουν ήδη καταβληθεί προκαταβολές για 5 ακίνητα στο buy now.
Στη δημοπρασία του Ιουνίου η Τράπεζα έλαβε 34 αιτήσεις δανείων, από τις οποίες εγκρίθηκαν περισσότερες από τις μισές. Πάντως, η πλειονότητα των τελικών αγοραστών κατέβαλε το τίμημα με ίδια κεφάλαια.
Στην πρώτη δημοπρασία συμμετείχαν δύο αγοραστές ελληνικής καταγωγής που κατοικούν στο εξωτερικό, οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδικασία εξ αποστάσεως, και ένας αλλοδαπός που δραστηριοποιείται επενδυτικά στην Ελλάδα.
Πωλήθηκαν μικρά και μεγάλα ακίνητα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια, σε επενδυτές αλλά και για προσωπική χρήση. Τα ακίνητα που δεν πωλήθηκαν στην πρώτη δημοπρασία αποσύρθηκαν από την πλατφόρμα. Στη δημοπρασία του Οκτωβρίου όλα τα ακίνητα είναι νέα.
Ο τρόπος συμμετοχής
Μέσω του properties4sale.gr της Τράπεζας Πειραιώς, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές και επενδυτές έχουν πρόσβαση σε πλήρες πληροφοριακό υλικό σχετικά με τα ιδιόκτητα ακίνητα που προωθούνται προς πώληση και μπορούν να αναζητήσουν εύκολα κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους με βάση τις επιλογές και τις προτιμήσεις τους.
Η δημοπρασία είναι ανοιχτή προς όλους και η διαδικασία απλή για τους ενδιαφερoμένους:
- Αναζήτηση στο site properties4sale.gr ακινήτων που ταιριάζουν στις ανάγκες τους με πρόσβαση στο πληροφοριακό υλικό που παρέχεται (φωτογραφίες, κάτοψη, βεβαίωση μηχανικού, άδεια οικοδομής κ.ά.).
- Εγγραφή στο properties4sale.gr για περαιτέρω πληροφόρηση σχετικά με τις "ανοιχτές ημέρες" επίσκεψης του ακινήτου, την επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης του site και τη συμμετοχή στη δημοπρασία.
- Αγορά ακινήτου στην τιμή "Άμεσης Αγοράς" που αναγράφεται στο site ή συμμετοχή στη δημοπρασία στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2017.
- Η online δημοπρασία θα πραγματοποιείται στη σελίδα του κάθε ακινήτου στο properties4sale.gr.
*** Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αιτηθούν της συμμετοχής τους στη δημοπρασία του ακινήτου που τους ενδιαφέρει.
*** Η πρώτη προσφορά στη δημοπρασία θα πρέπει να ξεπερνά την "Τιμή εκκίνησης" και στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά την εξέλιξη των προσφορών και να υποβάλλουν τις δικές τους αντι-προσφορές έως τη λήξη της δημοπρασίας.
*** Η λήξη της δημοπρασίας ενδέχεται να παραταθεί για τα ακίνητα για τα οποία θα ληφθούν προσφορές τα τελευταία λεπτά, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ανταποκριθούν.
Το properties4sale.gr είναι ανοιχτό σε συνεργασία με μεσιτικά γραφεία.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com