Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Αθ. Κουτρομάνος (ΕΣΡ): Βιώνουμε ένα νομικό ναρκοπέδιο

Την άμεση ενημέρωση της Επιτροπής θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ως προς τις νομικές μεταβολές που χρειάζεται να γίνουν προκειμένου να μην καταπέσει ο διαγωνισμός για της τηλεοπτικές άδειες στο ΣτΕ ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τον Πρόεδρο του ΕΣΡ Αθ. Κουτρομάνο. 


Ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος στη σημερινή ακρόαση του Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΕΣΡ κ.κ. Αθ. Κουτρομάνο και Ρ. Μορώνη επισήμανε την ανάγκη ενημέρωσης της Θεσμών και Διαφάνειας τόσο για τις νομικές μεταβολές που χρειάζεται να γίνουν "ώστε να διεξαχθεί ένας διαγωνισμός χωρίς προβλήματα".
Ενώ ζήτησε από το ΕΣΡ να ενημερωθεί η θεσμών για τα πρακτικά συνεδρίασης του ΕΣΡ στα οποία και αποφασίστηκε ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών (7). "Το ζήτημα είναι σε μεγάλο βαθμό τεχνικό αλλά θέλουμε να δούμε με ποια κριτήρια καταλήξατε στον συγκεκριμένο αριθμό" είπε ο κ. Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος αλλά και η Ολγα Κεφαλογιάννη ζήτησαν ακόμα από το ΕΣΡ να ενημερώσει ως προς το ποιόν μηχανισμό ελέγχου θα εφαρμόσει για τον έλεγχο πόθεν έσχες όσων μετάσχουν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες , ενώ τόνισε πως με το νέο διαγωνισμό οι οικονομικές απαιτήσεις "απλώνονται σε μια δεκαετία" και γι’ αυτό είναι σημαντικός ο ουσιαστικός τρόπος ελέγχου απόκτησης ΜΜΕ.
Ενώ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης ζήτησε να ενημερωθούν οι βουλευτές για το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής του νέου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. "Πρέπει να τελειώνουμε επιτέλους μ αυτό" τόνισε.
Νωρίτερα ο κ Κουτρομάνος ο οποίος επιφυλάχθηκε να απαντήσει στην επόμενη συνεδρίαση της Θεσμών που θα γίνει την επόμενη Τρίτη, κι ενώ όπως είπε στο μεταξύ το ΕΣΡ θα έχει συνάντηση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, αναφέρθηκε στα νομικά προβλήματα για το θέμα.
Ο ίδιος χαρακτήρισε "προπατορικό αμάρτημα" το ότι όλα τα κανάλια και ραδιόφωνα λειτουργούν χωρίς άδεια και μίλησε για την προσπάθεια του νομοθέτη να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα.   "Υπάρχει η διάταξη ότι όποιος λειτουργεί χωρίς άδεια πρέπει να τιμωρείται , η αντίφαση βρίσκεται στο ότι αντί να τιμωρηθούν νομιμοποιήθηκαν είτε εντός είτε εκτός εισαγωγικών" είπε. "Αυτό πέραν του ότι άγει βασικές νομικές αρχές δημιουργεί δυσεπίλυτα πραγματικά προβλήματα ως νομικό ναρκοπέδιο το οποίο βιώνουμε στο Συμβούλιο" είπε.
Το προεδρείο του ΕΣΡ έγινε αποδέκτης παραπόνων από την ΧΑ γιατί την αποκλείουν τα κανάλια και από την Ενωση Κεντρώων γιατί της δίνουν λιγότερο χρόνο απ’ ότι το Ποτάμι.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com