Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Bloomberg για Eldorado: Η ζημιά έχει ήδη συντελεστεί

Για ζημία η οποία έχει ήδη συντελεστεί στο διεθνές επενδυτικό κλίμα σε ό,τι αφορά την Ελλάδα από τη σύγκρουση της κυβέρνησης Τσίπρα με την μεταλλευτική εταιρεία Eldorado Gold για την δραστηριότητα της δεύτερης στη Χαλκιδική κάνει λόγο το πρακτορείο Bloomberg, σε σχετικό άρθρο στον ιστότοπό του, με τίτλο «Ελλάδα: η χώρα όπου το να έχεις κάτω από τα πόδια σου ένα χρυσωρυχείο δεν είναι αρκετό για να βγάλεις χρήματα».


Το πρακτορείο σημειώνει ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται σε δύσκολη θέση μετά την απόφαση της Eldorado να να αναστείλει τη δραστηριότητά της στα τέλη Σεπτεμβρίου, κάθως η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος σε όγκο κεφαλαίου ξένος επενδυτής στην Ελλάδα και η απόφασή της έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία η χώρα διακηρύσσει ότι προσπαθεί να προσελκύσει ξένες επενδύσεις.
«Ασχέτως της τελικής κατάληξης στην υπόθεση, η ζημία για την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό έχει γίνει και είναι πολύ σημαντική», τονίζει ο Βολφγκάνγκο Πικόλι, συμπρόεδρος της Teneo Intelligence, με έδρα στο Λονδίνο.
«Πρόκειται για μεγάλο χτύπημα στην ελληνική οικονομία», δηλώνει από την πλευρά του ο Μουτζτάμπα Ραχμάν, εκτελεστικός διευθυντής της Eurasia, συμπληρώνοντας ότι «η εξέλιξη αυτή κάνει δυσκολότερη την έξοδο από τα προγράμματα στήριξης την οποία επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ για το 2018».
Οι αρθρογράφοι σημειώνουν τέλος ότι η Eldorado απασχολεί αυτή τη στιγμή 2.400 εργαζόμενους και, σε περίπτωση που καταφέρει να ολοκληρώσει το επενδυτικό της πλάνο, θα προσλάβει άλλους 1.200.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com