Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Tετάρτη η ανακοίνωση για την αναδιανομή των vouchers για τους παιδικούς σταθμούς

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας, ενδεχομένως και αύριο, θα ανακοινώσει η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) την έναρξη της διαδικασίας αναδιανομής των αδιάθετων vouchers για συμμετοχή στο πρόγραμμα "εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής" που αφορά ένταξη παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Αυτό αναφέρουν  αρμόδια στελέχη της ΕΕΤΑΑ, διευκρινίζοντας πως, όπως ακριβώς και πέρσι, τα vouchers τα οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν  από όσους τα απέκτησαν κατά την α΄ φάση της διανομής τους (πχ γιατί δεν βρήκαν θέσεις στις δομές τις οποίες επέλεξαν), θα διατεθούν σε δικαιούχους με λιγότερα μόρια.
Όσοι γονείς επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα θα έχουν 4 -5 μέρες, δηλαδή μέχρι τις 24 -25 /9 προκειμένου να υποβάλουν ξανά αίτηση για να λάβουν voucher. Αφού η ΕΕΤΑΑ δώσει το voucher στον γονέα ο οποίος το αιτήθηκε, τότε αυτός θα πρέπει να βρει θέση σε δομή του δήμου ή του ιδιωτικού τομέα. Έπειτα, ο ενδιαφερόμενος γονέας, με το voucher και τη βεβαίωση ύπαρξη κενής θέσεις, θα πρέπει να συνάψει σύμβαση με τον φορέα υποδοχής (δημοτικό ή ιδιωτικό παιδικό/βρεφονηπιακό σταθμό). Η σύμβαση αυτή αυτή θα λάβει την τελική έγκριση από την ΕΕΤΑΑ και έπειτα ο γονέας θα μπορεί να εντάξει το παιδί του στη δομή που επέλεξε. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η διαδικασία της υπογραφής συμβάσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 5 Οκτωβρίου, οπότε οι γονείς θα μπορούν αμέσως μετά να στείλουν τα παιδιά τους στους παιδικούς/βρεφονηπιακούς σταθμούς.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com