Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Το Bitcoin "σπάει τα φράγματα" και χωρίς την Κίνα - Τι έπεται;

Το Bitcoin πέρασε ένα σημαντικό τεστ : Ξεπέρασε τα επίπεδα - ορόσημο των 5.000 δολαρίων, φθάνοντας σε ιστορικό υψηλό και μάλιστα χωρίς την "αρωγή" της Κίνας. 

Και ακολούθησαν και άλλα κρυπτονομίσματα. Το Ethereum σημείωσε κέρδη 1,65%, ενώ το Litecoin γνώρισε "άλμα" 4,93%. 
Θα πρέπει να έφερε μεγάλη ανακούφιση στους επενδυτές κρυπτονομισμάτων, ειδικότερα σε εκείνους που έχουν αγοράσει σε υψηλή τιμή, προτού η Κίνα απαγορεύσει τις ICO. 
Γιατί αυτό το τεστ είναι τόσο σημαντικό; Το ψηφιακό νόμισμα έπρεπε να περάσει το φράγμα των κρίσιμων επιπέδων των 5.000 δολαρίων. Τα ορόσημα είναι σημαντικά για τους traders, καθώς είναι αυτοί που επιβεβαιώνουν ή απορρίπτουν τη δυναμική της αγοράς. 
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επιβεβαιώνεται ότι τα χειρότερα τελείωσαν για το Bitcoin και ότι το ψηφιακό νόμισμα μπορεί να επιδοθεί σε ράλι πάνω από τα 5.000 δολάρια, ακόμη και εάν μεγάλες κυβερνήσεις - όπως της Κίνας για παράδειγμα - του πηγαίνουν κόντρα. 
Σίγουρα, πρόκειται για καλά νέα για το Bitcoin, καθώς η "φούσκα" του ψηφιακού νομίσματος θα μπορούσε να μεγαλώσει και μάλιστα με ταχύτερο ρυθμό, σε σύγκριση με τους έξι τελευταίους μήνες, προτού "σκάσει". Οι επενδυτές θα σταματήσουν να φοβούνται μήπως τυχόν χάσουν και θα αρχίσουν να φοβούνται μήπως τυχόν χάσουν την ευκαιρία. 
Ο φόβος του να χάσουν την ευκαιρία συνήθως ενεργοποιείται σε μια bull market, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε γρήγορα κέρδη - μετατρέποντας την bull market σε "φούσκα", η οποία και τροφοδοτεί την ευφορία που με τη σειρά της τροφοδοτεί την απληστία. 
Σε μία τέτοια κατάσταση ευφορίας, οι επενδυτές καταλήγουν να "κυνηγούν" μία κατηγορία assets (αντί να διαφοροποιούνται), αγοράζοντας όταν η αποτίμηση είναι υψηλή. Αυτό έγινε και στην περίπτωση της τεχνολογικής "φούσκας" στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Όσοι επένδυσαν στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, στην περίοδο της τεχνολογικής "φούσκας" (στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000), γνώρισαν σημαντικά κέρδη όταν εκδηλώθηκε η "φούσκα", αλλά έχασαν πολλά χρήματα όταν έσκασε, στις αρχές της δεκαετίας του 2000. 
Άραγε, όσον αφορά στα κρυπτονομίσματα, η ιστορία θα επαναληφθεί; Μένει να δούμε.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com