Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Έξι μνημονιακές εκκρεμότητες στο Δημόσιο

Κρίσιμο θα είναι το επόμενο 15θημερο για το κλείσιμο των μνημονιακών εκκρεμοτήτων σε σχέση με το Δημόσιο.

Μετά το "check up" των ανωτάτων κλιμακίων των θεσμών κατά την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, πρέπει να επιταχύνει το βηματισμό του.
Στόχος είναι να μην υπάρχει καμία σοβαρή εκκρεμότητα μέχρι την επάνοδο των θεσμών προς του τέλος του επόμενου μήνα.
Έως τότε, σύμφωνα με πηγές του Capital.gr, στο υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, πρέπει να έχουν "τρέξει" οι ακόλουθες διαδικασίες:
1)  Αξιολόγηση
Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει στείλει εγκύκλιο σε όλους τους δημόσιους φορείς και υπηρεσίες, με την οποία τους ζητά να καταγράψουν τα ποσοστά της συμμετοχής των δημοσίων υπαλλήλων στην αξιολόγηση. 
2)  Κινητικότητα
Άνοιξε η  ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία θα μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να δηλώσουν σε ποια υπηρεσία, στην οποία υπάρχει κενή θέση, επιθυμούν να μεταταχθούν με βάση το νέο σύστημα κινητικότητας.
Σήμερα συνεδριάζει  η Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας προκειμένου να εγκρίνει 909 αιτήματα δημοσίων υπηρεσιών και φορέων για μετατάξεις–αποσπάσεις υπαλλήλων.
3)  Συμβασιούχοι

Το πλήθος των συμβασιούχων που αμείβονται από τον κρατικό προϋπολογισμό βρίσκεται κοντά στο ανώτατο όριο που θέτει το Μνημόνιο. Βάσει της απογραφής του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  τον Ιανουάριο –Αύγουστο του 2017, ο μέσος μηνιαίος όρος των συμβασιούχων του Δημοσίου οι οποίοι μισθοδοτούνται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό ελάχιστα ξεπερνά το μέσο μηνιαίο όρο του πλήθους των αντίστοιχων συμβασιούχων το 2016 (47500).
4)  Προσλήψεις μονίμου προσωπικού
Τηρείται ο μνημονιακός κανόνας αποχωρήσεων-προσλήψεων για φέτος (1 πρόσληψη για κάθε 4 αποχωρήσεις-συνταξιοδοτήσεις).
Για αυτό και η αύξηση της μισθολογικής δαπάνης του Δημοσίου στο 8μηνο του 2017 βρίσκεται κάτω από την πρόβλεψη αύξησης (3,1%),η οποία καταγράφεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.
5) Οργανογράμματα
Μέχρι τις 5 Νοεμβρίου, αναμένεται να εκδοθεί ΦΕΚ για τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων.
Εκκρεμούν ακόμα τα οργανογράμματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
6)  Νέοι γενικοί διευθυντές
Έχουν ήδη γίνει προκηρύξεις για 20 θέσεις γενικών διευθυντών Διοικητικού –Οικονομικού σε 20 αντίστοιχα Υπουργεία και θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα με τους πίνακες κατάταξης στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ.
Οι προκηρύξεις για τους τομεακούς Γενικούς Διευθυντές των Υπουργείων θα γίνουν κατά την τρέχουσα εβδομάδα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com