Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Κ. Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα τέσσερα βήματα για να έρθουν επενδύσεις στη χώρα

Χαρακτηρίζοντας τους επόμενους μήνες ως τους πλέον καθοριστικούς για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, όπου είχε κύκλο επαφών με κορυφαίους αξιωματούχους, τόνισε πως μείζον διακύβευμα για τη χώρα μας είναι να είναι παρούσα στις συζητήσεις ως ισότιμος συνομιλητής. 


Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απηύθυνε κάλεσμα στους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για μία πολιτική αλλαγή που είναι κοντά. "Καλώ κάθε επενδυτή. Ελάτε τώρα και επενδύστε στην Ελλάδα. Φέρτε κεφάλαια. Δουλειές. Τεχνογνωσία στη χώρα μας. Η Νέα Δημοκρατία κι εγώ προσωπικά εγγυόμαστε σταθερότητα, χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές. Καταπολέμηση της γραφειοκρατίας", ήταν το μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
"Είναι αυτονόητο ότι όσο καλύτερη είναι η κατάσταση της χώρας, τόσο ισχυρότερη θα είναι η φωνή της. Γιατί το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται σήμερα ο τόπος μας είναι μια νέα πολιτική απάτη ή αυταπάτη. Οι μεταρρυθμίσεις στην Οικονομία τις οποίες προτείνει η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως εναρμονισμένες με την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης", διεμήνυσε, από το βήμα του συνεδρίου "Capital+Vision", ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δίνοντας σαφές στίγμα των προθέσεων και της στρατηγικής της οδού Πειραιώς, ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στην ανάλυση του συγκροτημένου και κοστολογημένου προγράμματος της γαλάζιας παράταξης για την ανάκαμψη της χώρας και της οικονομίας. Έθεσε, δε, επί τάπητος τα τέσσερα πιο σημαντικά βήματα των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας, που σχετίζονται με:
- Τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και τη νομοθέτηση ενός σταθερού φορολογικού συστήματος. "Η Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε - γιατί περί κατορθώματος πρόκειται - να έχει σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς της οικονομίας τον υψηλότερο ή έναν από τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές στην  Ευρωπαϊκή Ένωση", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
- Την άρση των ρυθμιστικών, των χωροταξικών και των άλλων γραφειοκρατικών εμποδίων για την υλοποίηση επενδύσεων. "Έχω προσωπικά δεσμευθεί για τη δημιουργία μίας και μόνης δημόσιας Αρχής σε επίπεδο υφυπουργού η οποία θα ασκεί όλες τις αδειοδοτικές αρμοδιότητες για τις στρατηγικές επενδύσεις εάν η καθ’ ύλην αρμόδια  δημόσια Αρχή δεν το πράξει εντός μίας αποκλειστικής προθεσμίας", τόνισε.
- Την τόνωση της ρευστότητας της οικονομίας και η επιστροφή του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε ομαλές συνθήκες λειτουργίας. "Στόχος μας είναι να μπορούν οι τράπεζες να επιτελέσουν την πραγματική αποστολή τους, που είναι βέβαια η στήριξη των υγειών και παραγωγικών επενδύσεων", σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
- Τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, με αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών, την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης και τη δραστική καταπολέμηση της γραφειοκρατίας σε όλα τα επίπεδα. "Στην προσπάθεια αυτή είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε συμμάχους τους δημοσίους υπαλλήλους", ήταν το μήνυμα που απηύθυνε, από το βήμα του "Capital+Vision", ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το πλεόνασμα προϊόν της άγριας φορολόγησης
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στάθηκε, με τόνους ιδιαίτερα αιχμηρούς, κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων. "Το πλεόνασμα για το οποίο η κυβέρνηση πανηγυρίζει είναι προϊόν της άγριας υπερφορολόγησης της παραγωγικής Ελλάδας, και βέβαια στάσης πληρωμών του ελληνικού Δημοσίου. Από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων μέχρι την απονομή των συντάξεων.
Οι μεταρρυθμίσεις μένουν στα λόγια. Οι αγορές προϊόντων δεν απελευθερώνονται.  Και οι επενδυτές αισθάνονται -και δικαιολογημένα- ότι έχουν απέναντι τους μια κυβέρνηση που εχθρεύεται την επιχειρηματικότητα και υψώνει αδικαιολόγητα εμπόδια σε κάθε επένδυση, μικρή ή μεγάλη.  Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε επεξεργαστεί – και εξυπακούεται ότι επικαιροποιούμε συνεχώς – ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ριζική ανάταξη της ελληνικής οικονομίας. Κοστολογημένο και συγκεκριμένο. Ο κεντρικός στόχος μας είναι διττός: Αφενός να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών, και αφετέρου να πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος για να βελτιωθούν οι προοπτικές μας και να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας", επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα από την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ
Εστιάζοντας στο ταξίδι του κ. Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κ. Μητσοτάκης έδειξε πως ο πρωθυπουργός πέρασε κάτω από τον πήχη των προσδοκιών και, μάλιστα, σε μία ιδιαίτερα ευνοϊκή για τη χώρα συγκυρία. Παράλληλα, τόνισε πως ακόμα και στο θέμα της "αναγκαίας", όπως τη χαρακτήρισε αναβάθμισης των αεροσκαφών, τα ερωτήματα είναι πολλά και απαιτείται από το Μέγαρο Μαξίμου αξιόπιστη ενημέρωση.
"Στο πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αμερική, όπου δυστυχώς φαίνεται να χάθηκε μια πολύ καλή ευκαιρία, σε μια εξαιρετικά ευνοϊκή συγκυρία. Θέσαμε τέσσερις στόχους σε σχέση με τον ρόλο της χώρας, τις επενδύσεις, τα εθνικά θέματα και το ρόλο της ομογένειας. Λυπάμαι που το λέω, αλλά σε όλα η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη. Με εξαίρεση μερικά λόγια τυπικής διπλωματικής αβρότητας, δεν φαίνεται να υπήρξε κάποιο χειροπιαστό όφελος. Ούτε στις επενδύσεις. Ούτε στα εθνικά μας θέματα. Ούτε σε σχέση με το γεωστρατηγικό ρόλο  της χώρας. Ακόμα και στο θέμα της αναγκαίας αναβάθμισης των πολεμικών μας αεροσκαφών, τα ερωτήματα είναι πολλά και ασφαλώς θα χρειαστεί αξιόπιστη ενημέρωση, καθώς κάθε μέρα ακούμε και μια διαφορετική εκδοχή του τι θα συμβεί", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.  
Αρκετά εξαπατήθηκε ο ελληνικός λαός
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποίησε ειδική αναφορά στο γεγονός πως πολλοί ξένοι παράγοντες αλλά και μέρος της επενδυτικής κοινότητας αντιμετωπίζουν ακόμα με καχυποψία τις υποσχέσεις για δημιουργία ενός φιλοεπενδυτικού κλίματος. "Ο επιφυλάξεις τους είναι και εύλογες και δικαιολογημένες, καθώς άλλη είναι η βαρύτητα των λόγων και άλλη των πράξεων. Και αυτή η αναντιστοιχία έχει πλήξει την αναξιοπιστία της χώρας. Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις δεν είναι μόνον  ένδειξη ανωριμότητας. Ενίοτε συνιστούν και απροκάλυπτο κυνισμό. Όταν μάλιστα συνδυάζονται με έλλειμμα προετοιμασίας και μεγάλη προχειρότητα τότε τα αποτελέσματα είναι ολέθρια", σημείωσε. Παράλληλα, τράβηξε ξεκάθαρες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και την Κουμουνδούρου. Ανάμεσα στον ίδιο και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όταν διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ακολουθήσει το δρόμο του ανέξοδου δημαγωγικού λαϊκισμού για να βρεθεί αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικότητα μετά τις εκλογές.
"Αρκετά εξαπατήθηκε ο ελληνικός λαός.  Του αξίζει μια υπεύθυνη και σοβαρή κυβέρνηση που θα διακρίνεται για τη συνέπεια λόγων και έργων, για την αποτελεσματικότητα και την εργατικότητά της. Δεν είμαστε το ίδιο. Και σε αντίθεση με το πώς άλλοι αντιπολιτεύτηκαν στο παρελθόν, η υπεύθυνη στάση της Νέας Δημοκρατίας της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι, συμβάλλει σήμερα στη σταθερότητα της χώρας", επεσήμανε.

Σταχυολογώντας την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης είπε:

-Το σχέδιο της ΝΔ είναι απόλυτα ρεαλιστικό. Δεν παραβλέπει τη σκληρότητα των αγορών. Το σχέδιό μας είναι μετρημένο και άμεσα εφαρμόσιμο.  
- Το πρώτο εξάμηνο του 2015 εφαρμόστηκαν αλλοπρόσαλλες πολιτικές. Την ώρα που βγαίναμε από το ξέφωτο μπήκαμε πάλι στο σκοτάδι.
- Η χώρα βρέθηκε σε τροχιά ύφεσης και το 2015 και το 2016. Το 2017 οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας είναι πολύ πιο κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης.
- Τρώμε τις σάρκες μας και πληρώνουμε εδώ και καιρό παράλογους φόρους από το υστέρημά μας. Την ίδια στιγμή, οι επενδύσεις παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ακόμα και οι εξαγωγές υστερούν σημαντικά.
- Η χώρα μας οδεύει στη λήξη του τρίτου προγράμματος, χωρίς να έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών. Οι μεταρρυθμίσεις μένουν στα λόγια.
- Η ελληνική οικονομία κινδυνεύει να παγιδευτεί σε μία κατάσταση στασιμότητας.
- Η ανάπτυξη ούτε διατάσσεται, ούτε μπορεί να προκύψει από υπουργούς που καμώνονται τους όψιμους μεταρρυθμιστές.  Το να δηλώνεις υπέρμαχος των επενδύσεων από τη μία και από την άλλη να κάνεις ό,τι μπορείς για να τις ακυρώσεις είναι συνταγή αποτυχίας. Όπως και το να υπογράφεις ό,τι σου ζητούν οι πιστωτές.
- Βασική προτεραιότητα του προγράμματός μας είναι η επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες.
- Παρά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
- Καμία ανοχή σε επιχειρηματίες που χρεοκοπούν τις επιχειρήσεις τους, δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους, βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και μετά ζητούν κούρεμα δανείων. Τέτοιες πρακτικές δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές.
- Γνωρίζω τους δημοσίους υπαλλήλους από τη θητεία μου στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Θέλουν να νιώθουν σιγουριά. Το εγγυώμαι αυτό. Αλλά οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να νιώθουν και συμμέτοχοι στην αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης.
- Στόχος μας είναι η περαιτέρω βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και όχι η περαιτέρω μείωση του εργατικού κόστους, όπως συμβαίνει με τη γενιά των 360 ευρώ. Το εκπαιδευτικό σύστημα οφείλει να παράγει αποφοίτους με δεξιότητες.
- Πρέπει να βελτιώσουμε τις ψηφιακές δεξιότητες όλου του πληθυσμού. Τα επόμενα χρόνια, το 90% των θέσεων εργασίας θα απαιτεί ψηφιακές δεξιότητες. Δέσμευσή μου είναι να δημιουργήσω θέση υφυπουργού ψηφιακής πολιτικής εντός του Μεγάρου Μαξίμου. Που θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό. Για εμάς, η δια βίου εκπαίδευση είναι ο βασικότερος μηχανισμός κοινωνικής κινητικότητας και δημιουργίας ευκαιριών για τους πιο αδύναμους.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com