Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Τ. Πετρόπουλος: Εξωδικαστικός συμβιβασμός για παλιές οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία

Τη δυνατότητα εξόφλησης παλιών οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία μέσω εξωδικαστικού συμβιβασμού ειδικά για οφειλές στην κοινωνική ασφάλιση, προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος.


Μιλώντας σε δημοσιογράφους στα Γρεβενά, τόνισε ότι «βρισκόμαστε σε μια διαπραγμάτευση με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών ώστε να μην υπάρχει ο όρος της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων ως προς τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία, αφού έχουμε οφειλέτες που έχουν σταματήσει κάθε είδους οικονομικής δραστηριότητας».
Παράλληλα, ανέφερε ότι η επίτευξη της συμφωνίας θα προσφέρει τη δυνατότητα σε οφειλέτες να ενταχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με αποτέλεσμα «να έχουμε ακόμη καλύτερες επιδόσεις στην κοινωνική ασφάλιση».
Ο κ. Πετρόπουλος επεσήμανε ότι υπάρχει σημαντική αύξηση της εισπραξιμότητας των οφειλών από παλαιότερα χρέη ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
«Ξεπεράσαμε κατά πολύ τον στόχο των 70 εκατ. ευρώ μηνιαίως που αρχικά είχαμε θέσει και φτάσαμε αισίως στα 120 εκατ. ευρώ», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com