Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Μήπως ο Chrome τρώει την μπαταρία σας;

Tα τελευταία χρόνια ο Google Chrome έχει καθιερωθεί ως ένας από τους βασικότερους web browsers. Βασικό πλεονέκτημά του είναι η ευχρηστία του, ενώ καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του από την πλειοψηφία των χρηστών παίζουν οι δυνατότητες επέκτασής του, μέσω αναρίθμητων plugins που είναι διαθέσιμα στο Chrome web store. Με άλλα λόγια, μπορεί να είναι ένα εργαλείο στα χέρια του πιο απαιτητικού χρήστη. Όμως, ουδέν καλό αμιγές κακού.


Οι αντίπαλοι της Google έπρεπε να βρουν και να καταδείξουν ένα αδύνατο σημείο στον Chrome και αυτό δεν είναι άλλο από την υψηλή κατανάλωση, ακόμα κι όταν οι διεργασίες που εκτελούνται είναι σχετικά απλές. Η υψηλή κατανάλωση ενός προγράμματος που χρησιμοποιείται κατά κόρον στους φορητούς υπολογιστές είναι σημαντική, καθώς μειώνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους. Στο πλαίσιο αυτό, η Microsoft διαφημίζει ότι ο Edge καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από τoν Chrome σε περιβάλλον Windows 10, προτρέποντας με τον τρόπο αυτό τους χρήστες να διατηρήσουν τον default web browser στα Windows 10.
Παρακάτω θα δούμε πέντε εύκολα στην πραγματοποίησή τους και ταυτόχρονα αρκούντως αποτελεσματικά κόλπα για να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας από τον Google Chrome και, κατ’ επέκταση, να αυξήσετε την αυτονομία του φορητού υπολογιστή σας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com