Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Γ. Χουλιαράκης: Από το 2019 μείωση φόρων

Την άποψη ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος εξόδου από τα μνημόνια εκτός της δημοσιονομικής προσαρμογής, εξέφρασε μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο αναπλ. Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ενώ υποσχέθηκε φοροελαφρύνσεις από το 2019.

Στην τοποθέτησή του κατά την διάρκεια συζήτησης του Προϋπολογισμού 2018, ο κ. Χουλιαράκης επισήμανε ότι 2018 είναι το τελευταίο δύσκολο έτος, το τελευταίο  σκαλοπάτι κατά το οποίο πιάνουμε έναν φιλόδοξο αλλά  ρεαλιστικό στόχο. "Είναι φιλόδοξο και δύσκολο να  φτάσεις στο 3,5% πλεόνασμα όμως αν φτάσεις η διατήρησή του μετά εγκυμονεί κινδύνους. Ο στόχος του 2018 όμως δεν σημαίνει περισσότερη λιτότητα ούτε επιπλέον μέτρα εκτός αυτών που ψηφίστηκαν το Μάιο του 2016" τόνισε.
Ο κ. Χουλιαράκης επισήμανε ότι για τους δημοσιονομικούς περιορισμούς φταίει η κατάσταση της οικονομίας το 2010. Όπως είπε: "Οι περιορισμοί εδώ και  μια δεκαετία απορρέουν γιατί το 2010  η χώρα έφτασε στην πόρτα εξόδου από το κοινό νόμισμα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος διόρθωσης εκτός από την δημοσιονομική προσαρμογή" υπογράμμισε εμφατικά".
Στη συνέχεια τόνισε ότι από το 2019 και μετά θα υπάρξει δημοσιονομικός χώρος για μείωση φορολογικών βαρών ενώ χαρακτήρισε "ήπια" την τελευταία δημοσιονομική προσαρμογή. "Μετά το 2018 η μεταφορά του κέντρου βάρους θα πάει στην οικονομία κι όχι στα δημοσιονομικά και στο βαθμό που υλοποιηθούν όσα συμφωνήθηκαν και δεν έχω λόγο ν αμφιβάλλω γι αυτό, από το ’19 και μετά θα υπάρξει μείωση φορολογικών βαρών".
Ακόμα επανέλαβε ότι το "κοινωνικό μέρισμα" δεν είναι η "ναυαρχίδα της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης "γιατί είναι έκτακτο, δεν αποτελεί ούτε μεταρρύθμιση ούτε μόνιμο μέτρο". 
 
website counter
friend finderplentyoffish.com