Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Την ενοχή των 36 κατηγορουμένων για τις μετοχές-«φούσκες» εισηγήθηκε η εισαγγελέας

Να κηρυχθούν ένοχοι οι 36 κατηγορούμενοι για την υπόθεση με τις μετοχές-«φούσκες» του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας Αθηνά Θεοδωροπούλου.


Οι κατηγορούμενοι, χρηματιστές, επενδυτές και εφοπλιστές κάθισαν για δεύτερη φορά στο εδώλιο, μετά την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης που άσκησε ο Άρειος Πάγος, καθώς οι δικαστές έκριναν ότι η εν λόγω απόφαση, δεν είχε πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.
Η εισαγγελικη λειτουργός έκρινε ότι το προηγούμενο δικαστήριο που τους αθώωσε, εφάρμοσε εσφαλμένη αιτιολογία και χαρακτήρισε την αναιρετική απόφαση του Αρείου Παγου ως «μία σπουδαία απόφαση».
Οπως είπε η κ. Θεοδωροπούλου, «σκοπός των κατηγορουμένων ήταν η μακροπρόθεσμη δημιουργία πλασματικής εικόνας της αγοράς, η καλλιέργεια επενδυτικής ευημερίας  και η μακροπρόθεσμη σταθεροποίησή της. Μετά καταποντίστηκε το σύστημα γιατί  η διόγκωση των μετοχών ήταν τεχνητή». 
Η εισαγγελέας έκανε λογο για μεθοδεύσεις εκ μέρους των κατηγορουμένων λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Πλήξατε με τις μεθοδεύσεις τον νόμο της ελεύθερης αγοράς με τη διόγκωση της τιμής των μετοχών που δεν θα διαμορφώνονταν σε αυτά τα επίπεδα. Μέσω αυτής της οδού μπορούσαν να παραπλανηθούν οι επενδυτές. Η διαμορφωθείσα τιμή στο ταμπλό του ΧΑΑ δεν ήταν η "δίκαιη" τιμή, γιατί τη διαμόρφωσαν ψευδώς οι κατηγορούμενοι με τα πακέτα των μετοχών που έριξαν στην αγορά»
 
website counter
friend finderplentyoffish.com