Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ευκλ. Τσακαλώτος: Όριο 9.000 ευρώ στις καταθέσεις για το μέρισμα

Όριο στις τραπεζικές καταθέσεις ύψους 9.000 ευρώ θα τεθεί στη διανομή «κοινωνικού μερίσματος», ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.


Όπως συμπλήρωσε, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το όριο ατομικών τραπεζικών καταθέσεων θα προσαυξάνεται κατά 50% για κάθε ενήλικο μέλος της οικογένειας και κατά 25% για κάθε παιδί.
Απαντώντας στην αντιπολίτευση που κατηγορεί την κυβέρνηση για υπερβολική πίεση στη μεσαία τάξη, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι ένα κομμάτι του μερίσματος θα δοθεί και σε αυτήν την τάξη.
Σημείωσε, δε, ότι οι οικογένειες με δύο παιδιά και εισοδήματα 12.000 έως 18.000 περιλαμβάνονται στη μεσαία τάξη.
Παραδέχτηκε, πάντως, ότι η κυβέρνηση «ζόρισε» τη μεσαία τάξη, αλλά σημείωσε ότι πλέον βελτιώνεται η κατάσταση, ενώ εξαπέλυσε «βέλη» στη Ν.Δ., καταγγέλλοντας ότι η φοροαποφυγή μέσω των φορολογικών παραδείσων που αποκαλύφθηκε στα Paradise Papers και στα Panama Papers, έπληξε κατ’ εξοχήν τη μεσαία τάξη προκαλώντας τεράστιες ανισότητες.
«Όταν έχουμε τον αντιπρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μας λέει "και τι έγινε" τότε καταλαβαίνουν οι μεσαίες τάξεις τι έχουν να περιμένουν εάν έλθει η Ν.Δ. στην κυβέρνηση. Να περιμένουν αυτά που είχαν τα προηγούμενα 30 με 40 χρόνια», είπε.
Το νομοσχέδιο για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος υπερψηφίστηκε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή από όλα τα κόμματα της Βουλής, πλην της Χρυσής Αυγής, αν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι διανέμει το μέρισμα για επικοινωνιακούς λόγους.
Το νομοσχέδιο επρόκειτο να ψηφιστεί την Πέμπτη στη Βουλή, ωστόσο τελικά η συζήτησή του αναβλήθηκε λόγω του πένθους που κήρυξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με φόντο την τραγωδία στη Δυτική Αττική.
Η συζήτηση και ψήφισή του στην Ολομέλεια αναμένεται να προγραμματιστεί για τη Δευτέρα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com