Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Η Apple δέχεται μήνυση για την διπλή κάμερα των iPhones

Η Ισραηλινή εταιρεία Coreophotonic που έχει δημιουργήσει τεχνολογία για dual-lens κάμερα, κατέθεσε μήνυση κατά της Apple και την κατηγορεί ότι έχει χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της σε iPhone 7 Plus και iPhone 8 Plus.


Στην μηνυτήρια αναφορά που, σύμφωνα με το techblog.gr, κατατέθηκε στο US District Court στην Βόρεια Καλιφόρνια, δεν επισημαίνεται το iPhone X, λογικά επειδή κυκλοφόρησε μόλις πριν από μια εβδομάδα.
Η Coreophotonics παρουσίασε την τεχνολογία διπλής κάμερας πέρσι στην MWC της Βαρκελώνης. Είχε δείξει πως οι εικόνες από τους δυο αισθητήρες μπορούν να συνδυαστούν για να δημιουργήσουν μια πιο λεπτομερή εικόνα, συμπεριλαμβανομένου και ένα optical zoom έως και 5x.
Στην μήνυση η εταιρεία αναφέρει ότι έλαβε “πολλές ενθαρρυντικές αναφορές και feedback” από την Apple, αλλά τελικά δεν έφτασαν σε συμφωνία για την χρήση πατεντών. Η Apple φέρεται να γνώριζε για τις πατέντες αυτές, αλλά ο “επικεφαλής διαπραγματευτής” τους είχε πει ότι θα χρειαστούν χρόνια και εκατομμύρια δολάρια πριν καταλήξουν σε συμφωνία, επεσήμανε εκπρόσωπος της Coreophotonics.
Το 2015 η Apple εξαγόρασε την LinX Imaging, μια άλλη εταιρεία από το Ισραήλ, η οποία ειδικεύεται στον εξοπλισμό multi-aperture κάμερας για mobile συσκευές. Λογικά η Apple έχει χρησιμοποιήσει την δική τους τεχνολογία για τα τρία iPhones με διπλή κάμερα, αλλά μένει να δούμε τι θα γίνει με τις πατέντες της Coreophotonics.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com