Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

Παγκόσμια αστυνομική επιχείρηση κατά της πειρατείας περιεχομένου

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, τεράστια επιχείρηση έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη κατά "πειρατικών" forums, όπως αναφέρει το Torrent Freak. Επιδρομές έγιναν σε οικίες και επιχειρήσεις υπόπτων, σε κράτη της Ευρώπης και της Αμερικής.


Τουλάχιστον 26 άτομα έχουν προσαχθεί μέχρι στιγμής, ενώ ελέγχονται κέντρα δεδομένων σε Ισπανία, Ολλανδία, Ελβετία, Σαν Μαρίνο και Καναδά. Μάλιστα, η γερμανική αστυνομία ήδη έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες της Ισπανίας την έκδοση υπόπτου με ηγετική θέση.
Δύο από τα μεγαλύτερα websites που μπήκαν στο στόχαστρο των αρχών είναι τα town.ag και usenet-town.cοm, των οποίων η λειτουργία έχει διακοπεί, με την κεντρική τους σελίδα πλέον να προβάλει σχετικό μήνυμα. Μέσω αυτών διακινούταν παράνομα περιεχόμενο με πνευματικά δικαιώματα, όπως ταινίες, σειρές, e-books, audiobooks, εφημερίδες και περιοδικά.
Οι εν λόγω ιστότοποι κατέγραφαν έσοδα ύψους εκατομμυρίων Ευρώ από "σπόνσορες", επισημαίνουν οι διωκτικές αρχές. Οι ζημιές που προκάλεσαν σε κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων ανέρχονται επίσης σε εκατομμύρια Ευρώ από απώλειες πωλήσεων.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης έχουν κατασχεθεί πάνω από 1.000 gigabytes δεδομένων, καθώς και ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Η αστυνομία εκτιμά ότι το περιεχόμενο που διακινήθηκε μέχρι σήμερα από τις εν λόγω ιστοσελίδες έχει στην πραγματικότητα ακόμα μεγαλύτερο όγκο.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com