Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Βρώσιμα ποτήρια, φτιαγμένα από φύκια

Στη μείωση της μόλυνσης από το πλαστικό, που αποτελεί περιβαλλοντικό πρόβλημα σε παγκόσμιο επίπεδο, αποσκοπεί η ινδονησιακή startup Evoware, που κατασκευάζει βρώσιμα ποτήρια και συσκευασίες από καλλιέργειες φυκιών, ελεύθερα από χημικά, ως βιοδιασπώμενη εναλλακτική στις πλαστικές συσκευασίες.


«Είδα πόσα πλαστικά απόβλητα παράγονται εδώ και μετά έκανα λίγη έρευνα. Διαπίστωσα πως τα πλαστικά απόβλητα χρειάζονται χιλιάδες χρόνια για να αποσυντεθούν, και μολύνουν τα πάντα» λέει στο Reuters ο Ντέιβιντ Κρίστιαν, συνιδρυτής της Evoware.
Σημειώνεται πως η μόνη χώρα που ρίχνει περισσότερα πλαστικά απόβλητα στον ωκεανό από την Ινδονησία είναι η Κίνα- κάτι που υποδεικνύει τις εξαιρετικά κακές επιδόσεις της Ινδονησίας στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, και ένας από τους βασικούς λόγους για αυτό είναι η ευρύτατη χρήση πλαστικών συσκευασιών τροφίμων μιας χρήσης.
Η λύση που προτείνει η Evoware είναι η χρήση φυκιών που παράγονται ειδικά για αυτόν τον σκοπό σε φάρμες, για τη δημιουργία συσκευασιών που δεν περιέχουν χημικά, κάτι που καθιστά δυνατή τη βρώση τους.
«Η Ινδονησία παράγει 10 εκατ. τόνους φυκιών κάθε χρόνο και στοχεύει τα 19 εκατομμύρια τόνους ως το 2020. Υπάρχουν ακόμα πολλές περιοχές όπου μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύκια και να τα αξιοποιήσουμε»λέει ο Κρίστιαν.
Τα ποτήρια Ellojello έρχονται σε τέσσερα αρώματα και έχουν γεύση ζελέ. Αντίστοιχο είναι και το περιτύλιγμα παγωτού Ellojello, ενώ φακελάκια μιας χρήσης για καφέ απλά λιώνουν σε ζεστό νερό.
Η κυβέρνηση της Ινδονησίας έχει δεσμευτεί να μειώσει τα θαλάσσια απόβλητα κατά 70% ως το 2025.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com