Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Με τη φωταγώγηση του δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους ξεκινούν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Ξεκινούν και επίσημα οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Tην έναρξη των εκδηλώσεων  θα σημάνει αύριο στις 20.00 δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος θα φωταγωγήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ παράλληλα θα δοθούν δύο μεγάλες συναυλίες από τους Τρίο Μουσικάντι και του Ονιράμα.
Εκτός από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αριστοτέλους αύριο θα φωταγωγηθεί και ο ουρανός στην Αγίας Σοφίας καθώς και ο στολισμός της στη Λεωφόρου Νίκης.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φωταγωγηθεί το αστέρι που θα «σφηνωθεί» στην οδό Φιλικής Εταρείας καθώς και οι χριστουγεννιάτικες μπάλες στην οδό Μητροπόλεως.
Σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο Γιάννης Μπουτάρης, και οι αντιδήμαρχοι που σήκωσαν το βάρος του φετινού στολισμού, Σπύρος Πέγκας και Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης παρουσίασαν αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και το κόστος τους, το οποίο θα είναι 150.000 ευρώ.
Φέτος η πόλη κατεβαίνει ενιαία στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις καθώς οι εκδηλώσεις τόσο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης,  όσο και στον Αστεροκόσμο και το χριστουγεννιάτικο χωριό στην Τούμπα ξεκινούν σχεδόν μαζί ενώ ολοκληρώνονται την ίδια ημερομηνία στις 7 Ιανουρίου.
«Ακούμε κάθε χρόνο παράπονα για το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο. Ας ενεργοποιηθούν αυτοί που κερδίζουν από τις γιορτές», τόνισε ο κ. Μπουτάρης ο οποίος έφερε ως παράδειγμα την Βιέννη την οποία επισκέφθηκε πρόσφατα και τον στολισμό της αναλαμβάνουν τα επιμελητήρια.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας, τόνισε πως το φετινό τρίπτυχο ήταν «δέντρο, φώτα και παιδιά», ενώ επισήμανε πως φέτος τόσο την περίοδο των Χριστουγέννων όσο και της Πρωτοχρονιάς τα ξενοδοχεία είναι sold out με την πληρότητα να αγγίζει το 100%.
«Φέτος θέλαμε να φέρουμε τον κόσμο στην κέντρο της πόλης και η υποδοχή του να γίνεται στην πλατεία Αριστοτέλους. Να φέρουμε την οικογένεια και το παιδί στο κέντρο για να το ευχαριστηθε», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.
Παράλληλα ο κ. Μπαρμπουνάκης έδωσε διευκρινήσεις σχετικά με την αμοιβή των συγκροτημάτων που θα δώσουν συναυλίες στην πλατεία Αριστοτέλους. Όσον αφορά τους Ονιράμα οι αμοιβή τους ανέρχεται σε 9.300 ευρώ με ΦΠΑ και τα υπόλοιπα χρήματα θα δαπανηθούν σε εργοδοτικές εισφορές, εισιτήρια, διαμονή, μεταφορά μουσικών οργάνων, ενώ για τους Imam Baildi 12.600 ευρώ με ΦΠΑ.
Το παρών στη συνέντευξη τύπου έδωσε και ο πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo, Τάσος Τζήκας ο οποίος χαρακτήρισε σημαντική την πρωτοβουλία του δήμου  επισημαίνοντας το γεγονός πως η πόλη εμφανίζεται ενιαία στο Χριστουγεννιάτικο στολισμό.
Όπως τόνισε ο κ. Τζήκας, ο Αστερόκοσμος φέτος θα εκτείνεται σε μια συνολική έκταση περίπου 23.000 τ.μ. και εκτός δημιουργικά εργαστήρια, εκδηλώσεις, συναυλίες και άλλα θα κρύβει και πολλές εκπλήξεις.
Τέλος ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, τόνισε πως οι εργασίες για το χριστουγεννιάτικο χωριό στην Τούμπα συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους.

«Θέλουμε το χριστουγεννιάτικο χωριό να γίνει θεσμός της Τούμπας και πιστεύουμε ότι θα γίνει. Το βλέπουμε από τον κόσμο και το ενδιαφέρον που δείχνει», δήλωσε ο κ. Φιλιππίδης.
Αναλυτικά οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις φέτος στο δήμο Θεσσαλονίκης
Εντυπωσιακό έλατο, χιλιάδες λαμπιόνια, Onirama και ένα ταξίδι στην εποχή των παγετώνων φέτος τα Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη

Η επίσημη έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει αύριο 30 Νοεμβρίου με μια μεγάλη συναυλία των ONIRAMA και του Τρίο Μουσικάντι.
Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 2 Δεκεμβρίου και διαρκέσουν μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Θα επικεντρωθούν κυρίως στην πλατεία Αριστοτέλους, ωστόσο η πόλη θα γίνει πιο φωτεινή με τον στολισμό να πηγαίνει και σε δρόμους που μέχρι πέρσι δεν στολιζόντουσαν.
Σκοπός του δήμου, όπως έχει τονιστεί αρκετές φορές, είναι φέτος είναι τα Χριστούγεννα να γιορταστούν παραδοσιακά και να έχουν επίκεντρο το παιδί. Στην πλατεία Αριστοτέλους θα στηθεί ένα δέντρο 20 μέτρων τα οποίο θα στολιστεί με περίπου 14.000 φωτάκια led.
Παράλληλα θα στηθεί ένα σπιτάκι του Αι Βασίλη στο οποίο αγαπημένος άγιος των παιδιών μαζί με εμψυχωτές θα ψυχαγωγεί παιδιά και γονείς που θα τα επισκεφθούν. Οι δεκάδες δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί θα πραγματοποιούνται το πρωί από τις 12.00 μέχρι τις 15.00 και το απόγευμα από τις 17.00 μέχρι τις 19.00.
Παιχνίδια με φώτα, εντυπωσιακός στολισμός σε δρόμους της πόλης και πυροτεχνήματα

Στον στολισμό που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, όπως αυτός που επιμελήθηκε πέρσι ο Απόστολος Βέττας θα προστεθούν κι άλλα στοιχεία.
Η ομάδα Beforelight μια δημιουργική ομάδα ανθρώπων που ασχολούνται με τον εικαστικό φωτισμό θα προχωρήσει σε επεμβάσεις δημιουργικού φωτισμού στον δημόσιο χώρο της πόλης οι οποίες και αυτές με τη σειρά αναμένεται να τραβήξουν τα βλέμματα των πολιτών στο κέντρο της πόλης.
Στην Μητροπόλεως, η οποία θα στολιστεί για πρώτη φορά, θα στηθεί ένα εντυπωσιακό σκηνικό με αιωρούμενες μπάλες, ενώ αυτό που αναμένεται να κλέψει την παράσταση είναι το πεφταστέρι που θα στηθεί στην οδό Φιλικής Εταιρείας, το μικρό δρόμο στο κέντρο της πόλης που βλέπει προς Λευκό Πύργο. Ακόμα θα στολιστεί για πρώτη φορά και η Λεωφόρος Νίκης καθώς θα τοποθετηθούν γιρλάντες στους ιστούς της παραλιακής Λεωφόρου.
Τέλος όπως πέρσι έτσι και φέτος αναμένεται να πραγματοποιηθεί ένα εντυπωσιακό show πυροτεχνημάτων στην αλλαγή του χρόνου, το οποίο θα γίνει με χορηγία από το ΕΒΕΘ.
Ένα ταξίδι στην Εποχή των Παγετώνων στην πλατεία Αριστοτέλους
Φέτος ο δήμος Θεσσαλονίκης επιθυμεί τα μικρά παιδιά να βρίσκονται στο επίκεντρο και γι αυτό εκτός από το σπιτάκι του Αι Βασίλη θα τοποθετηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους και ένα κλειστό θεματικό πάρκο το οποίο θα έχει ως θεματική την Εποχή των Παγετώνων. Πρόκειται για ένα χώρο περίπου 100 τ.μ. ο οποίος θα είναι κλειστός και με ελεύθερη είσοδο για το μικρούς και μεγάλους. Στο θεματικό πάρκο θα μπορεί να δει κανείς ζώα από την παλαιολιθική εποχή, όπως μαμούθ, μαιχαρόδοντα, τριχωτό ρινόκερο και ελάφι στο φυσικό τους μεγέθους. Παράλληλα θα τοποθετηθούν και άνθρωπο των σπηλαίων ενώ θα υπάρχουν και πίνακες με κείμενα προκειμένου το πάρκο εκτός από ψυχαγωγικό να έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
Τρεις μεγάλες συναυλίες θα δώσουν ρυθμού στις εορταστικές εκδηλώσεις

Φέτος μετά από αρκετά χρόνια στην πλατεία Αριστοτέλους θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, δίνοντας έτσι ένα διαφορετικό ρυθμό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, προσελκύοντας έτσι περισσότερους πολίτες για να τονωθεί και η αγορά της πόλης.
Την αρχή θα κάνουν οι ΟNIRAMA και Τρίο Μουσικάντι οι οποίοι θα ξεσηκώσουν το κοινό της Θεσσαλονίκης, στην έναρξη της εορταστικής περιόδου αύριο 30 Νοεμβρίου, μαζί με το άναμμα του χριστουγεννιάτικο δέντρου.
Τη σκυτάλη θα πάρουν στις 24 Δεκεμβρίου, η ΜΟΥSA, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου και η μπάντα του Βαφοπούλειου με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα, ενώ το μουσικό κομμάτι των εκδηλώσεων θα κλείσουν οι Imam Baildi την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Αστερόκοσμος: Το χριστουγεννιάτικο χωριό έρχεται τον Δεκέμβριο στη ΔΕΘ

Μία αξέχαστη εμπειρία με άρωμα Χριστουγέννων υπόσχεται και φέτος σε μικρούς και μεγάλους ο Αστερόκοσμος, που ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στα περίπτερα 13,14 και 15 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Για ακόμη μία χρονιά το πιο παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο χωριό έρχεται να δώσει χαρά στους μικρούς μας φίλους, αλλά και μία ξεχωριστή νότα στα φετινά Χριστούγεννα.
Τους επισκέπτες περιμένουν 17 παιχνίδια λούνα πάρκ, 2 παγοδρόμια, δεκάδες ηθοποιοί, μουσικά events, θεατρικά δρώμενα, και ατέλειωτο παιχνίδι, που θα δώσουν το στίγμα της φετινής εορταστικής περιόδου.
Ο Αστερόκοσμος θα είναι ανοιχτός μέχρι την Κυριάκη 7 Ιανουαρίου 2018.
Τιμή εισιτηρίου: 7€
Το Χριστουγεννιάτικο χωριό και φέτος στην Τούμπα

Την ευκαιρία να περάσουν ξέγνοιαστες εορταστικές στιγμές θα έχουν και φέτος οι κάτοικοι της Τούμπας, με το  όμορφο χριστουγεννιάτικο πάρκο, που θα στηθεί σστην πλατεία Μικρασιατικού Ελληνισμού, μπροστά από το πολιτιστικό κέντρο της περιοχής.
Εμπορικός Σύλλογος και Δ' Δημοτική Κοινότητα ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες και προχωρούν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να είναι όλα έτοιμα στις αρχές του επόμενου μήνα.
Ήδη οι εργασίες στον χώρο έχουν ξεκινήσει και οι πρώτοι οικίσκοι από τους συνολικά 26 στήθηκαν, προκειμένου το χωριό να ανοίξει τις πύλες του στις 2 Δεκεμβρίου.
Η είσοδος στον χώρο θα είναι και φέτος ελεύθερη, ενώ θα υπάρχει χρέωση για τη χρήση των παιχνιδιών, που θα ξεκινά από 0.50 λεπτά και θα φτάνει μέχρι τα  2 και τα 3 ευρώ.
Μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την δυνατότητα να παίξουν στο λούνα παρκ, να γευτούν ζαχαρωτά και σοκολατένιες λιχουδιές και να "χαθούν" στις χριστουγεννιάτικες μυρωδιές και εικόνες.
Στον χώρο θα στηθούν το σπίτι του Αϊ Βασίλη, το ταχυδρομείο και η παραδοσιακή φάτνη, ενώ θα υπάρχει και χώρος ψυχαγωγίας για παιδιά από 3 μέχρι...103 χρονών, με ελεφαντάκια, μύλο, τρενάκι, σκοποβολή, συγκρουόμενα. καρουζέλ και πολλά άλλα παιχνίδια.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com