Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Ανέστειλαν την αποχή οι συμβολαιογράφοι - Ξεκινούν την Τετάρτη οι πλειστηριασμοί

Την αναστολή της αποχής του με ψήφους 158 υπέρ, αποφάσισε στη σημερινή επαναληπτική γενική του συνέλευση ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου. 


Κατόπιν αυτού, αύριο Τετάρτη 29 Νοεμβρίου θα γίνουν οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί, οι περισσότεροι μέσω φυσικού τρόπου στα Ειρηνοδικεία και οι 18 πρώτοι μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας από τα γραφεία των συμβολαιογράφων. 
Ειδικότερα, η απόφαση για την αναστολή της αποχής συνοδεύεται με την επιφύλαξη ότι οι συμβολαιογράφοι θα παρακολουθήσουν την τήρηση των υποσχέσεων που έλαβαν από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα από τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη. Πρόκειται για την τήρηση των δεσμεύσεων που αφορούν στην ασφάλεια των συμβολαιογράφων κατά τη διενέργεια των πλειστηριασμών, αλλά και στη λειτουργία των Επιτροπών που θα παρακολουθούν τη διαδικασία, αναβαθμίζοντας το πλαίσιό της, στην κατεύθυνση όσων είχαν θέσει ως αιτήματα οι συμβολαιογράφοι όταν αποφάσισαν την αποχή τους στη γενική συνέλευση της 4ης Νοεμβρίου.
Η απόφαση των συμβολαιογράφων θα επανεξεταστεί βάσει των ανωτέρω σε νέα γενική συνέλευση πριν την ετήσια τακτική γ.σ. του Συλλόγου και το αργότερο μέσα στον Ιανουάριο 2018. Τότε, η γενική συνέλευση θα εγκρίνει και τις αποφάσεις της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης για την οποία υπήρξαν αιτιάσεις από μέλη του Συλλόγου ότι ήταν παράτυπη.
Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, επί της Γ. Γενναδίου 4, στο κέντρο της Αθήνας,πέντε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου υπέβαλαν την παραίτησή τους και αποχώρησαν. Ωστόσο, η γ.σ. συνεχίστηκε, καθώς υπήρχε απαρτία. Όπως προβλέπει το καταστατικό του Συλλόγου, τα 5 παραιτηθέντα μέλη θα αντικατασταθούν από επιλαχόντες, ώστε να διαμορφωθεί το νέο 13μελές διοικητικό συμβούλιο. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη γενική συνέλευση διατυπώθηκαν επίσης τρεις ακόμη προτάσεις.
Η πρώτη, η οποία έλαβε και 37 ψήφους, πρότεινε συνέχιση της αποχής σύμφωνα με την απόφαση που είχε ληφθεί στις 4 Νοεμβρίου.
Η δεύτερη, που έλαβε 36 ψήφους, πρότεινε αποχή από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας έως 300.000 ευρώ και άδεια από το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου για τη διενέργεια των υπολοίπων πλειστηριασμών (άνω των 300.000 ευρώ).
Η τρίτη πρόταση που έλαβε 7 ψήφους, πρότεινε αναστολή της αποχής ως ένδειξη καλής θέλησης προς την Πολιτεία μέχρι να επαναξιολογηθεί η τήρηση των δεσμεύσεων της τελευταίας και να επικυρωθεί η άρση της αποχής στην επόμενη γενική συνέλευση του Ιανουαρίου. 
Σημειώνεται ότι οι 5 παραιτηθέντες εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στους χειρισμούς και στις μεθοδεύσεις της διοίκησης του Συλλόγου και ιδιαίτερα του προέδρου Γιώργου Ρούσκα, που οδήγησαν τους συμβολαιογράφους, μετά από ένα χρόνο εξευτελισμών, μέσα  και έξω από τα Ειρηνοδικεία, να καλούνται  σήμερα να πάρουν  θέση και να απολογηθούν για τη σωτηρία της χώρας, εν όψει της  αξιολόγησης.  Τα 5 μέλη που παραιτήθηκαν είναι: Κωνσταντίνος Βλαχάκης, Ευαγγελία Σταμέλου, Στυλιανός Ρέβελας, Φωτεινή Τριγάζη και Ελένη Τσερτσιγιάννη.​
Νωρίτερα το Capital.gr μετέδιδε τα εξής: Να αναστείλουν τελικά την αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι, ανάβοντας το πράσινο φως για τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών την ερχόμενη Τετάρτη, ζήτημα το οποίο αποτελούσε βασικό προαπαιτούμενο στην εξέλιξη της 3ης αξιολόγησης.
Η απόφαση ελήφθη από την Γενική Συνέλευση των συμβολαιογράφων Αθηνών και Πειραιά που αποφάσισαν για το μέλλον της αποχής τους. Η συνεδρίαση σημαδεύτηκε πάντως από τις παραιτήσεις πέντε μελών της διοίκησης του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου που κατήγγειλαν μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας του ΔΣ.
Έξω πάντως από το χώρο όπου πραγματοποιείται η συνέλευση έχουν προσέλθει συλλογικότητες που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς καθώς και η εκπρόσωπος της Πλεύσης Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπως και ο πρώην βουλευτής και υπουργός Παν. Λαφαζάνης.
Οι συμβολαιογράφοι είχαν αποφασίσει να απέχουν από την άσκηση των καθηκόντων τους λόγω των αλλεπάλληλων περιστατικών βίας που είχαν αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια πλειστηριασμών αλλά και επιθέσεων στα γραφεία τους από τις λεγόμενες συλλογικότητες που διαμαρτύρονται για τη διενέργεια των πλειστηριασμών.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com