Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Απόλυτη κάλυψη Τσίπρα σε Καμμένο

"Παρακάλεσα τον κ. Καμμένο" να δεχθεί την αναβολή της συζήτησης την περασμένη εβδομάδα γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτα και δεν φοβάμαι τίποτα, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθώντας να αποκρούσει τις μομφές περί "εκβιασμού του" από τον Πάνο Καμμένο, προκειμένου να παρίσταται στη συζήτηση και να τον καλύψει. 

Γεγονός πάντως που έπραξε απολύτως, ζητώντας μάλιστα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του ζητήσει συγγνώμη γιατί αυτό που επεδίωξε, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο ΥΕΘΑ, ήταν να εξασφαλίσει πώληση του πολεμικού υλικού σε πιο συμφέρουσα τιμή για το δημόσιο. 
Κλείνοντας την ομιλία του και αφού νωρίτερα είχε εγκαλέσει την αντιπολίτευση ότι "παίρνει γραμμή" από ιδιοκτήτες ΜΜΕ που θέλουν να ρίξουν την Κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε ότι καταθέτει πρόταση για την διεξαγωγή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για την φοροδιαφυγή. 
Ο πρωθυπουργός ωστόσο, αναφέρθηκε εκτενώς και αναλυτικά στην υπόθεση του μεσάζοντα και τι διαμείφθηκε μεταξύ του ελληνικού ΥΠΕΞ και του έλληνα Πρέσβη στο Ριάντ, δηλώνοντας grosso modo ότι η πηγή των πληροφοριών για τον "μεσάζοντα" ήταν ένας άλλος ενδιάμεσος ο οποίος "παζάρευε" συμφωνία με χαμηλότερο τίμημα εις βάρος του ελληνικού δημοσίου.
ο κ. Τσίπρας πάντως, απέφυγε να απαντήσει στις εσωκομματικές αιχμές που δέχεται, προεξάρχοντος του Νίκου Φίλη για την ηθική διάσταση της πώλησης του πολεμικού υλικού στους σαουδάραβες.
Υπενθυμίζεται πως και σήμερα, ο πρώην υπουργός, παρεμβαίνοντας επί προσωπικού στη συζήτηση, ζήτησε να "μην κλείνουμε τα μάτια στην Υεμένη" μιλώντας για βομβαρδισμό άμαχου πληθυσμού. 
Σφοδρή ήταν -ξανά- η "φωτογραφική" επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ τους οποίους συνέδεσε και πάλι με την αξιωματική αντιπολίτευση, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν χτυπούν τον Καμμένο γιατί τους απασχολεί ο Καμμένος αλλά γιατί θέλουν να ρίξουν την Κυβέρνηση. 
Επ αυτού πάντως, εγκάλεσε τη Ν.Δ ότι ο λόγος που προσφεύγει σε "πομφόλυγες" όπως τις χαρακτήρισε είναι γιατί δεν αντέχει στην ιδέα ότι θα παραμείνει αντιπολίτευση όχι μόνον για τα επόμενα δύο χρόνια αλλά "και άλλα τέσσερα", διότι , ως είπε, οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και θα τις ξανακερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας, μεταξύ άλλων είπε για:
Σαουδική Αραβία- Καμμένο
Κανείς δεν έχει καταλάβει γιατί κατηγορείτε και ποιον κατηγορείτε. 
Το βασικό επιχείρημα είναι ότι ο ΥΕΘΑ επιχείρησε να πουλήσει στρατιωτικό υλικό που δεν είχε λόγο να κρατήσει ο στρατός, στις υψηλότερες δυνατές τιμές. Αλλά λέτε ότι διάλεξε να μη συνομιλήσει απευθείας με Σαουηδική Αραβία αλλά με μεσάζοντες. 
Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μεσάζοντα αλλά με εξουσιοδοτημένο από τη Σαουδική Αραβία. Λέτε ότι η πρεσβεία μας στο Ριάντ ανέδειξε ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας δεν είναι εκλεκτός της σαουδικής αραβίας αλλά του κ. Καμμένου.
Η βασική σας επιχειρηματολογία έχει να κάνει με το ότι όπως ξέρετε –πώς το ξέρετε αλήθεια; Ότι η πρεσβεία μας μας ειδοποίησε εγκαίρως να μην προβούμε σε αυτή τη διαδικασία. 

Αξιοποιώντας μηχανισμούς του κράτους είναι η ύστατη αθλιότητα αυτό που κάνετε
Να μας φέρει ο κ. Λοβέρδος και τα πρακτικά του ΚΥΣΕΑ τότε που σφύριζαν οι μίζες να μας πει ποιος έχει ευθύνη, ποιος υπέγραφε και ποιος δεν υπέγραφε;
Ο εν λόγω  ήρθε τον Μάιο του 2016 και κατέθεσε την εξουσιοδότηση που είχε. Η ελληνική πλευρά ζήτησε με έγγραφο στον στρατιωτικό μας ακόλουθο στα αραβικά εμιράτα να ελέγξει την αυθεντικότητα της εξουσιοδότησης. Τον Σεπτέμβριο του 2016  η Σαουδική Αραβία απάντησε ότι το έγγραφο είναι αυθεντικό.  Τον Νοέμβριο, έχουμε επίσημη πιστοποίηση προς χρήση ότι είναι αυθεντική η εξουσιοδότηση και το πιστοποιητικό που επικύρωσε η Πρεσβεία μας στο Ριάντ. Άρα δεν έχουμε να κάνουμε με μεσάζοντα αλλά με εκπρόσωπο της Σαουδικής Αραβίας. 
Η αλληλογραφία του ΥΠΕΞ γίνεται με άκρως απόρρητα τηλεγραφήματα. Εσείς στηρίζετε όλο σας τον ισχυρισμό στην άποψη του πρέσβη της Ελλάδας στο Ριάντ. Ανέτρεξα στα τηλεγραφήματα που θα δώσω τη δυνατότητα στους προέδρους των κομμάτων να έρθουν στο ΥΠΕΞ να τα διαβάσουν. 
Ο κ. πρέσβης στο Ριαντ, 4 μέρες μετά την 17η Νοεμβρίου που επικύρωσε το πιστοποιητικό, έστειλε τηλεγράφημα στον ΥΠΕΞ που λέει μεταξύ άλλων ότι υπάρχει αξιόπιστη πηγή που βρίσκεται στο στενό περιβάλλον του σαουδάραβα υπουργού που λέει ότι επειδή στη διαδικασία εμπλέκεται ελληνική εταιρεία, θα έπρεπε να έρθει απευθείας ο ίδιος στην Ελλάδα για να πάρει την αγορά του υλικού σε χαμηλότερο τίμημα. 
Κινήθηκε η διαδικασία μέσω του πιστοποιημένου εκπροσώπου. Ο ΥΠΕΞ ζήτησε από τον πρέσβη μας στο Ριαντ εξήγηση: γιατί θεωρείς ότι δεν είναι αυτός αλλά άλλος ο εκπρόσωπος;  Ζήτησε να κατονομάσει την πηγή. Ο πρέσβης στον ριαντ, λέει: αρχική πληροφορία μου περιήλθε από το ίδιο πρόσωπο. Και το όνομα αυτού… Τζον Σφακιανάκης από το Ηράκλειο Κρήτης. Ούτε σαουδάραβας, ούτε πρίγκηπας, ούτε πριγκηπόπουλο.

Το μόνο που κατάφερα να βρω είναι ότι ήταν σύμβουλος αποκρατικοποιήσεων του κ. Παπακωνσταντίνου. Και δεν ξέρω μπορεί να είναι εντιμότατος ο άνθρωπος, πάντως, δεν προέρχεται από τη σαουδαραβική πλευρά! 
Και να ζητήσετε συγγνώμη από τον Καμμένο που προσπαθήσατε με πομφόλυγες να πλήξετε το κύρος της Εθνικής άμυνας. 
Ν.Δ
Βρίσκομαι εδώ και είναι επιλογή μου να βρίσκομαι εδώ. Το ζήτησα από τον πρόεδρο της Βουλής, παρακάλεσα τον υπουργό Άμυνας, γιατί δεν πρόκειται να ανεχτώ καμία συκοφαντία και καμία γραφικότητα
Φτάσατε στο σημείο να ισχυριστείτε ότι το προγραμματισμένο ταξίδι μου ήταν ταξίδι αφορμή για να μην παρίσταμαι στις μεγάλες αποκαλύψεις
Από τι να ξεφύγω; Από την αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη; Για αυτό όταν κατέθεσα την επιστολή η ν.δ αρνήθηκε να συναινέσει για να γίνει εν τη απουσία μου. 
Το γελοίο είναι ότι πρόκειται για τους ίδιους που κρύβομαι και σήμερα λένε ότι εκβιάζομαι. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Για αυτό και όταν έρχονται τηλεοπτικά συνεργεία ούτε ξεσκονίζω ούτε κρύβω τα δώρα που μου έχουν κάνει.
Εσείς αν έρθει κανείς στο γραφείο σας να δω πού θα κρύψετε τα δώρα από τη Ζιμενς. 
Εγώ δεν έχω να κρύψω τίποτα και για αυτό δεν φοβάμαι και τίποτα. Για να αποκαλύψω το βρώμικο παιχνίδι σας. Το μέγεθος της απάτης σας.
Για να καταλάβει ο λαός ποιος είναι ο στόχος σας και ο σχεδιασμός σας. Αν και δεν είμαι σίγουρος ότι είναι δικός σας ο σχεδιασμός γιατί αυτά που είπατε είναι μοτ α μο από άρθρα κυριακατικών εφημερίδων. 
Γραμμή σας δίνουν ΜΜΕ οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν επιδοθεί σε λυσσαλέα επίθεση στην Κυβέρνηση γιατί μόλις στην επικαιρότητα βρέθηκαν τα paradise papers , μετά τις αποκαλύψεις, όλως παραδόξως υπήρξε ένα συντονισμένο κρεσέντο από ΜΜΕ του "κουμπάρου" σας ο οποίος τελευταία περνάει πιο συχνά το κατώφλι του εισαγγελέα και τον όψιμο φίλο του  που τώρα τα βρήκαν γιατί ανακάλυψαν τον εχθρό: Την  κυβέρνηση . Καθώς και τους όψιμους συνεταίρους σας και ο κομιστής που ξέρουμε τόσα χρόνια τι κομίζει και πόσα πληρώνεται για να τα κομίσει. 
Ένα μιντιακό λόμπι είναι που σας καθοδηγεί. Εκεί καταντήσατε τη Ν.Δ. Μέσα στην αγωνία που έχουν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες που  θέλουν ξανά πρόσβαση στην εξουσία που έχουν χάσει. 
Τον Καμμένο τον στοχοποιείτε γιατί θέλετε να χτυπήσετε την Κυβέρνηση. Αυτό θέλουν αυτοί που σας δίνουν γραμμή. Γιατί ψάχνουν να βρουν τρόπο να δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης γιατί ένα πράγμα θέλουν: Να μην καταφέρει αυτή η κυβέρνηση να βγάλει την χώρα από την κρίση. 
Βλέπετε ότι η κυβέρνηση πετυχαίνει εκεί που αποτύχατε εσείς πέντε χρόνια , δεν θα είναι μόνο μια κυβέρνηση που θα φτάσει στο τέλος της θητείας της αλλά θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές.
Βλέπετε ότι το κλίμα αλλάζει. Και αν καταφέρουμε να βγούμε από τα μνημόνια, το φθινόπωρο του 19 θα έχετε ως μόνο επιχείρημα την καταστροφολογία ενώ εμείς θα έχουμε επιτεύγματα.
Αυτό είναι το θέμα σας ότι κινδυνεύετε να είστε όχι μόνο 2 χρόνια ακόμη στην αντιπολίτευση αλλά ακόμη τέσσερα
Πώς νομίζετε ότι πέφτουν οι κυβερνήσεις; Από τους βαρώνους;
 Μιλήσατε για βούρκο και για λάσπη. Δεν είναι δικός μας χώρος αυτός και το γνωρίζετε.  Σας είχα πει ότι προσπαθείτε να τα καλύψετε όλα στο σκοτάδι γιατί εκεί εξαφανίζονται οι διαφορές. Αλλά εδώ είμαι για να αποκαλύψω το φως.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com