Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Πανικός βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για πλειστηριασμούς και πωλήσεις στεγαστικών σε fund

"Κόκκινο" χτυπάει η αγωνία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την έναρξη πλειστηριασμών  πρώτης κατοικίας αλλά και για την πώληση στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας σε fund "ακόμα και από το πρώτο ευρώ αξίας ακινήτου". 


Υπήρξαν μάλιστα φωνές βουλευτών που υπενθύμισαν στην Ολομέλεια , -στο πλαίσιο συζήτησης άσχετου νομοσχεδίου-  ακόμα και την σχετική πρωθυπουργική δέσμευση στην ΔΕΘ.
"Η πρώτη κατοικία μας αφορά και το λέω, γιατί ο χρόνος μετράει αντίστροφα, κύριε υπουργέ. Μας χωρίζουν πενήντα τρεις μέρες μέχρι τη λήξη του άρθρου 70 παράγραφος 3 εδάφιο 8 του ν. 4389/2016, που λήγει στις 31-12-2017 και ξεπαγώνει το πάγωμα που εμείς κάναμε της δυνατότητας των τραπεζών να πουλούν σε funds ακίνητα μέχρι 140.000 ευρώ" είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στον υπουργό Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου χθες το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής.
Νωρίτερα σχετική αναφορά είχε κάνει ο επίσης εκ Θεσσαλονίκης Τρ. Μηταφίδης ο οποίος όμως , σε αντίθεση με την αγωνία του κ. Τριανταφυλλίδη επιχείρησε να δώσει διαβεβαιώσεις πως τίποτε δεν άλλαξε στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα αυτό. "Παραμένουμε αμετακίνητοι σε αυτό το σύστημα, το κακοφανισμένο, που ειρωνεύεστε σήμερα , όσοι το ειρωνεύεστε, "κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" τόνισε ο κ. Μηταφίδης.
 
Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες νωρίτερα στην ενημέρωση που έκανε ο ΥΠΟΙΚ κ. Τσακαλώτος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, είχε κάνει σαφές ότι θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στον τραπεζικό τομέα αν δεν προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί.

Ο κ. Μηταφίδης ξεκαθάρισε βέβαια ότι "μιλάμε για τα σπίτια και όχι για τις πολυτελείς επαύλεις των γνωστών τρωκτικών του δημοσίου χρήματος, των φοροφυγάδων και αυτών που απολαμβάνουν βέβαια τα άνομα κέρδη τους αφορολόγητα στα εξωτικά νησιά με τους φορολογικούς παραδείσους, ενώ "της γης οι κολασμένοι" βέβαια, εξακολουθούν να υποφέρουν".
Αντιθέτως ο κ. Τριανταφυλλίδης δεν ‘μάσησε’ τα λόγια του για την κατάσταση πανικού που φαίνεται ότι επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα για το θέμα αυτό. "Υπάρχει ένας κόσμος που νιώθει ανασφάλεια. Ακούει αυτή τη φάμπρικα του τρόμου, του φόβου "θα σας πάρουν τα σπίτια, ήλθαν οι κομμουνιστές, οι τράπεζες κ.λπ.". Απαντήστε. Είχατε πει "διαπραγματευόμαστε την παράταση προστασίας της πρώτης κατοικίας για τα κόκκινα δάνεια". Έχει καταλήξει αυτή η διαπραγμάτευση; Θα γίνει η επέκταση;"
Μάλιστα ο βουλευτής έφερε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της για το θέμα λέγοντας "προσοχή, δεν αναφέρομαι στον Νόμο Σταθάκη ( ν. 4346)  που τελειώνει στο τέλος του 2018. Αναφέρομαι στον ν. 4389 άρθρο 70 παράγραφος 3 εδάφιο 8 που ψηφίσαμε το 2016, που τελειώνει το 2017 και επομένως, πλέον από το πρώτο ευρώ αξίας ακινήτου θα μπορεί κάθε τράπεζα να το πωλεί σε fund. Πενήντα τρεις μέρες πριν λήξει αυτή η προθεσμία τι ακριβώς σκοπεύετε να κάνετε γι’ αυτή την οριζόντια ρύθμιση, η οποία - ειρήσθω εν παρόδω- αποτελούσε και δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης".
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου είχε απαντήσει παλαιότερα στην Βουλή πως δεν υπάρχει δυνατότητα να δίνεται η δυνατότητα στον ιδιώτη να αγοράζει από την τράπεζα το δάνειό του στην τιμή που το αγοράζει το fund. "Το έκανε η Κύπρος, εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε" απάντησε.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com