Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Δημόσιο: Έκτακτες 18μηνες προσλήψεις και 6μηνες ανανεώσεις συμβάσεων

Εφαρμοστική εγκύκλιο με την οποία δίδεται η δυνατότητα προσλήψεων έκτακτου προσωπικού στο Δημόσιο για 18 μήνες, αλλά και δυνατότητα ανανέωσης 18μηνων συμβάσεων που έληξαν στις 30/6/2017 μέχρι τις 15/5/2018 υπέγραψε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα. Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο αυτή, επιτρέπεται, η πρόσληψη προσωπικού µε σύµβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έως δεκαοκτώ (18) µηνών.
Για τις προσλήψεις αυτές δεν απαιτείται η εγκριτική απόφαση της Τριµελούς Επιτροπής (σ.σ. Των Υπουργών Εσωτερικών,Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τον ΥΠΟΙΚ).
Για την πρόσληψη του προσωπικού εκδίδεται προκήρυξη από τον οικείο φορέα, η οποία εγκρίνεται από το Ανώτατο Συµβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.). 
Στο σημείο αυτό διευκρινίζεται ότι η παραπάνω διαδικασία για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης Υπουργείων, εποπτευομένων αυτών φορέων καθώς και ανεξάρτητων αρχών δεν καταργεί τη δυνατότητα των οικείων φορέων να προσλαμβάνουν προσωπικό ή άλλες γενικές ή ειδικές διατάξεις, οι οποίες διατηρούνται σε ισχύ.
Η ίδια εγκύκλιος επισημαίνει πως σχετικά με το εξαιρετικό μέτρο της απασχόλησης του προσωπικού σε εποπτευόμενους Φορείς Υπουργείου σε τομείς καθαριότητας, φύλαξης Υπουργείων ή διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομίας που υπηρετούσε κατά τις 30.6.2017 επιτρέπεται η σύναψη νέων συμβάσεων µέχρι την έκδοση των οικείων προσωρινών πινάκων κατάταξης, και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 15ης Μαΐου 2018.
Για την απασχόληση του προσωπικού αυτού, η οποία σε κάθε περίπτωση γίνεται κατά διακριτική ευχέρεια των αρμοδίων οργάνων και μόνον υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι συντρέχουν εξαιρετικοί λόγοι δημοσίου συμφέροντος σύμφωνα με τα κατωτέρω αναφερόμενα, απαιτείται:
Α) Η έκδοση προκήρυξης πρόσληψης προσωπικού µέχρι την 31η Ιανουαρίου 2018
Β) Ειδικά αιτιολογηµένη απόφαση του οικείου Υπουργού ή οργάνου διοίκησης στην οποία εξειδικεύονται οι εξαιρετικοί λόγοι δηµοσίου συµφέροντος, όπως ιδίως η προστασία της δηµόσιας υγείας, της υγιεινής και της ασφάλειας στο χώρο εργασίας και η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονοµιάς, για τους οποίους είναι αναγκαία η απασχόληση του προσωπικού αυτού.
Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται ότι με την παραπάνω αιτιολογημένη απόφαση θα καταρτισθούν νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου κατ’ αντιστοιχία του είδους και των όρων της απασχόλησης του προσωπικού που υπηρετούσε κατά την 30.6.2017 στους οικείους φορείς. Οι συμβάσεις μπορούν να συναφθούν με διάρκεια όχι πέραν της 15ης Μαΐου 2018.
Αναφορικά με τους όρους αποζημίωσης του προσωπικού που απασχολήθηκε μετά την 30.6.2017 προβλέπεται από τη σχετική εγκύκλιο πως  Φορείς που για εξαιρετικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος, όπως ιδίως η προστασία της δημόσιας υγείας, της υγιεινής και ασφάλειας στους οικείους χώρους εργασίας και η διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, απασχόλησαν, κατά το διάστηµα από 30.6.2017 µέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, προσωπικό καθαριότητας και φύλαξης προκειμένου να καλύψουν επείγουσες ανάγκες, καταβάλλουν στους απασχοληθέντες αποζημίωση ανά ώρα απασχόλησης για την αµοιβή του προσωπικού που απασχολείται στο δηµόσιο τοµέα µε σύµβαση ορισµένου χρόνου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com