Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Μαξίμου: Τι απαντά για τα περί μειώσεων ως 95 ευρώ στις συντάξεις τους τελευταίους 18 μήνες

"Παράνομες μειώσεις" από 10 ως και 95 ευρώ το μήνα χρεώνονται στις κύριες συντάξεις εδώ και 18 μήνες από τις περικοπές του νόμου 4093/2012 στα ποσά κύριων συντάξεων που υπερβαίνουν μαζί με τις επικουρικές ή και τα μερίσματα (για το Δημόσιο) τα 1.000 ευρώ, αναφέρει ο "Ελεύθερος Τύπος".

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα ποσά αυτά πρέπει να επιστραφούν σε όσους έχουν αδίκως μεγαλύτερες περικοπές από αυτές που προβλέπει ο νόμος 4093, αφού πρώτα υπολογιστούν εκ νέου με βάση το πραγματικό άθροισμα των καταβαλλόμενων συντάξεων και εντοπιστούν διαφορές.

Τα διεκδικούμενα αναδρομικά για τους τελευταίους 18 μήνες που παρατηρείται η λαθροχειρία με άδικες και παράνομες μειώσεις στις κύριες συντάξεις ξεκινούν από 180 και φτάνουν ακόμη και τα 1.700 ευρώ σε χιλιάδες δικαιούχους που έχουν αποδεδειγμένα μικρότερο άθροισμα συντάξεων και τους αναλογεί μικρότερο ποσοστό μείωσης από το νόμο 4093 (π.χ. 5% αντί 10% που πληρώνουν τώρα).

Οι αναφορές για παράνομες κρατήσεις με τον νόμο 4093 έφτασαν και στο γραφείο του πρωθυπουργού που παραπέμπει τους συνταξιούχους στο υπ. Εργασίας.

Ιδού τι απαντούν από το Μαξίμου:

"Εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Παπαδοπούλου Ελενα Ειδική Σύμβουλος Γ.Γ. Πρωθυπουργού Γραφείο Οργάνωσης & Διοίκησης Κύριε Χριστοδουλόπουλε, Σε συνέχεια του μηνύματός σας, σας ενημερώνουμε ότι λάβαμε γνώση του περιεχομένου του και σας ευχαριστούμε θερμά για την επικοινωνία. Περαιτέρω, σας γνωστοποιούμε ότι το μήνυμά σας έχει κοινοποιηθεί στο γραφείο του Υφυπουργού Εργασίας και Κοιν. Ασφαλίσεων, ώστε να επιληφθεί αρμοδίως και εκτιμούμε ότι θα λάβετε άμεσα σχετική απάντηση. Σε κάθε περίπτωση, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι, τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και η Κυβέρνηση συνολικά, εργάζονται σκληρά, λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις και επισημάνσεις των πολιτών, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ελλήνων, αναγνωρίζοντας και κατανοώντας τις δυσμενείς συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά".

Το ΕΤΕΑ αναφέρει σε σχετική απάντηση ότι "Σύμφωνα με τον ν.4387/2016 δεν πρέπει να επέλθει καμία μεταβολή στις μνημονιακές κρατήσεις του 4093/2012 που διενεργείται στις κύριες συντάξεις. Ως εκ τούτου λαμβάνονται υπ’ όψιν τα ποσά για κύριες, επικουρικές & μερίσματα που καταβάλλονταν στις 31/12/2014".

Στο ίδιο θέμα, ο "Συνήγορος του Πολίτη" στις 24/10/2017 ενημερώνει τον συνταξιούχο ότι: "το αρμόδιο για τη χορήγηση της σύνταξής σας Ταμείο, λαμβάνοντας τις σχετικές ως άνω κατευθύνσεις, μπορεί να παρέχει τις αναγκαίες πληροφορίες ως προς την εφαρμογή τους στην περίπτωσή σας".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com