Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Aerion AS2: Aerion- Lockheed Martin αναπτύσσουν το «πρώτο υπερηχητικό business τζετ»

Την υπογραφή μνημονίου κατανόησης (MOU) για τη διερεύνηση της βιωσιμότητας της ανάπτυξης του «πρώτου υπερηχητικού business τζετ» στον κόσμο, Aerion AS2, ανακοίνωσαν η Aerion και η Lockheed Martin.


Μέσα στους επόμενους 12 μήνες, οι εταιρείες θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο σχετικά με όλες τις φάσεις του προγράμματος, περιλαμβανομένου του μηχανολογικού κομματιού, της πιστοποίησης και της παραγωγής.
Ο Ρόμπερτ Μπας, πρόεδρος της Aerion, έκανε λόγο για μια σχέση- κλειδί για τη δημιουργία μιας «υπερηχητικής αναγέννησης», ενώ από πλευράς του, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Lockheed Martin Aeronautics, Ορλάντο Καρβάλιο, εξέφρασε τη χαρά του για τη συνεργασία με την Aerion πάνω στην ανάπτυξη ενός επόμενης γενιάς, αποδοτικού υπερηχητικού αεροσκάφους που έχει τη δυνατότητα να «λειτουργήσει ως πλατφόρμα πρωτοπορίας για μελλοντικά υπερηχητικά αεροσκάφη».
Το μνημόνιο κατανόησης είναι αποτέλεσμα εκτενών συζητήσεων μεταξύ της Aerion και της ομάδας Skunk Works Advanced Development Programs. Όπως είπε ο Καρβάλιο, μετά την αρχική αξιολόγηση της αεροδυναμικής τεχνολογίας της Aerion, το συμπέρασμα της Lockheed Martin – που έχει, μεταξύ άλλων, αναπτύξει το F-16, το F-35, το F-22 και το SR-71 Blackbird- ήταν πως αξίζει την επένδυση χρόνου και χρήματος από την εταιρεία.
Σημειώνεται πως τον Μάιο του 2017 η GE Aviation ανακοίνωσε συνεργασία με την Aerion για την ανάπτυξη ενός υπερηχητικού κινητήρα για το AS2. Η νέα αυτή ανακοίνωση της συνεργασίας με τη Lockheed Martin βελτιώνει ακόμα περισσότερο τη θέση της στον χώρο της πολιτικής υπερηχητικής αεροπορίας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com