Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Ανακαλούνται οι μη μισθολογικές παροχές στο Δημόσιο από το ΥΠΟΙΚ

"Φρένο" σε μη μισθολογικές παροχές στο Δημόσιο επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με πρόσφατη εγκύκλιο που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, τίθενται σε εφαρμογή διατάξεις του ν.4484/2017 που ψηφίστηκε τον Αύγουστο.

Αναλυτικότερα, όπως σημειώνεται στην εν λόγω εγκύκλιο, ανακαλούνται όλες οι μη μισθολογικές παροχές Διοικητικού Συμβουλίου ή άλλου οργάνου διοίκησης φορέας Γενικής κυβέρνησης. Επίσης, καταργούνται ασφαλιστήρια Συμβόλαια ή Προγράμματα Ιατροφαρμακευτικής Κάλυψης εργαζομένων. Εξαιρείται μόνο η ασφάλιση προσωπικού του ΕΚΑΒ και των Μονάδων Μεταμοσχεύσεων κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας με τα μέσα μεταφοράς επειγόντων περιστατικών. Επίσης, καταργούνται τα μειωμένα εισιτήρια και δωρεάν κάρτες Διαδρομών, για μετακινήσεις με συγκοινωνίες.
Παράλληλα, τίθεται ανώτατο πλαφόν στις παροχές κινητής τηλεφωνίας για κάθε υπάλληλο, το οποίο θα διαφοροποιείται ανάλογα με τη θέση ευθύνης και τα καθήκοντα του υπαλλήλου κάθε φορέα. Το ύψος του εν λόγω ποσού θα καθορισθεί με απόφαση του οικείου Υπουργού ή του εξουσιοδοτημένου από αυτόν οργάνου. Τυχόν υπέρβαση του ορίου αυτού θα επιβαρύνει τον υπάλληλο που είναι δικαιούχος της εν λόγω παροχής.
Τέλος, οι παροχές όπως οι στολές ή το γάλα οι οποίες έχουν στόχο τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, πρέπει να χορηγούνται αποκλειστικά σε είδος και όχι σε μετρητά.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com