Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Πλειστηριασμοί: Εγκρίθηκε μετά τις αλλαγές η τροπολογία

Εγκρίθηκε από τη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για τους πλειστηριασμούς, μετά από πολύωρες ζυμώσεις και τροποποιήσεις.


Ειδικότερα, υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 146 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, «παρών» 62 βουλευτές από Ν.Δ., Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, ενώ καταψήφισαν 35 βουλευτές από ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής απέσυρε λίγα λεπτά πριν τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας την παράγραφο για την αυτεπάγγελτη δίωξη ακόμη και της απειλής προς συμβολαιογράφους, κάμπτοντας έτσι τις αντιρρήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την ονομαστική ψηφοφορία απουσίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, χωρίς να στείλει επιστολή πρόθεσης ψήφου. Νωρίτερα, ο κ. Μιχελογιαννάκης είχε ζητήσει την απόσυρση της τροπολογίας.
Σε έκτακτη σύσκεψη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοί άκουσαν βουλευτές να υποστηρίζουν ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί στην υπόθεση των πλειστηριασμών «βάζει στη γωνία» την κυβέρνηση, ενισχύει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και εμφανίζει την αντιπολίτευση «να είναι στη σωστή πλευρά».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος φέρεται να είπε ότι «δεν αποσύρεται η τροπολογία γιατί θα έχουμε πρόβλημα με τους θεσμούς και την αξιολόγηση», ενώ συνέδεσε τη διάταξη με την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, τιμωρείται με τις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ποινές (φυλάκιση τριών ή έξι μηνών κατ΄ελάχιστο όριο, κατά περίπτωση), όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας ή διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com