Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Πτώχευση δρομολογεί η ΣΕΚΑΠ

Κήρυξη πτώχευσης δρομολογεί η ΣΕΚΑΠ, η οποία συγκαλεί εκτάκτως για τον λόγο αυτόν το διοικητικό της συμβούλιο την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου.


Προ ημερών είχε γίνει γνωστό ότι το τελωνείο Ξάνθης αποφάσισε να μπλοκάρει τη διανομή των προϊόντων της καπνοβιομηχανίας στην ελληνική αγορά, σε συνέχεια πρόσφατης επικύρωσης από το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής του προστίμου, ύψους 38,2 εκατ. ευρώ, που της επιβλήθηκε για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές του 2008.
Σε ανακοίνωσή της η καπνοβιομηχανία αναφέρει τα ακόλουθα:
Στο πλαίσιο της ουσιαστικής παρεμπόδισης της λειτουργίας της εταιρείας, λόγω της έκδοσης απορριπτικής απόφασης από το Εφετείο Κομοτηνής για το πρόστιμο ύψους 38 εκατ. ευρώ για παραβάσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα το 2009, καθώς και της πρόσφατης απόφασης των τελωνειακών Αρχών της Ξάνθης, η οποία κατέστησε ανέφικτη την πώληση προϊόντων στην εσωτερική αγορά, η ΣΕΚΑΠ ανακοινώνει τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού της Συμβουλίου.
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, με την συμμετοχή ειδικών από κορυφαίες ελληνικές εταιρείες, που εξειδικεύονται σε θέματα πτωχεύσεων.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ θα συζητήσουν τη διαμορφωθείσα κατάσταση και θα ξεκινήσουν την προετοιμασία για τη διαδικασία αναγκαστικής πτώχευσης της επιχείρησης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com