Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Τρία προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης

Τρία προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης ανακοίνωσαν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου και η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου.
Οι τρεις δράσεις αφορούν:


- στην αποϊδρυματοποίηση των ατόμων με αναπηρία που φιλοξενούνται  στο παράρτημα ΑΜΕΑ Λεχαινών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας  Δυτικής Ελλάδας και στα παραρτήματα ΑΜΕΑ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας  Αττικής
- στην υλοποίηση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους άστεγους»
- στην εφαρμογή «Διερμηνείας εξ αποστάσεως για κωφούς και βαρήκοους»
Για τα Λεχαινά η κ. Φωτίου διευκρίνισε ότι με μέριμνα της κυβέρνησης έχουν γίνει νέες θεραπευτικές τεχνικές για τους φιλοξενούμενους για να μειωθούν οι αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές. Μίλησε επίσης για βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης και κινητικότητας, ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, άρση των περιοριστικών μέτρων (δέσιμο, περιορισμός σε παρκοκρέβατα κλπ), καταλληλότερη εξατομικευμένη φαρμακευτική παρέμβαση.
Επίσης, μίλησε για ψυχολογική υποστήριξη του προσωπικού με νέες μεθόδους και πρόσθεσε: «Ενισχύουμε το προσωπικό με ειδικούς συμβούλους».
«Συνεχίζουμε με μικρές δομές φιλοξενίας, με 4-5 άτομα και κατάλληλο προσωπικό, με βραχεία υποδομή για ΑΜΕΑ, με κινητή μονάδα υποστήριξης οικογενειών αλλά και θετών και ανάδοχων οικογενειών, με ανάπτυξη στα Λεχαινά Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ, και Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ στην Ηλεία αλλά και στην Αττική», συνέχισε.
Αναφορικά με το πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους άστεγους», η αναπληρώτρια υπουργός ανέφερε ότι οι άστεγοι θα μπουν σε υποστηριζόμενες στέγες και θα μπορέσουν να ενταχθούν στην εργασία με δυο προγράμματα. Το ένα επιδότησης επιχειρήσεων και το δεύτερο επιδότησης στους ίδιους, ώστε να μπορούν να φτιάξουν επιχείρηση κοινωνικής αλληλεγγύης ή τις δικές τους μικρές επιχειρήσεις.
Το τρίτο πρόγραμμα, διερμηνείας εξ αποστάσεως για κωφούς, θα έχει  καθολική εφαρμογή επί 24ωρης βάσης και θα αρχίσει να λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2018. Οι κωφοί και οι βαρήκοοι θα επικοινωνούν όποτε παραστεί ανάγκη μέσω κινητού με βιντεοκλήση στην υπηρεσία διερμηνέων του Ιδρύματος Κωφών.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com