Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Οι φιναλίστ της NASA για αποστολές στον Τιτάνα και τον κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko

Η NASA επέλεξε δύο concepts- φιναλίστ για ρομποτική αποστολή κατά τα μέσα της επόμενης δεκαετίας: Στον κομήτη 67P/Churyumov-Gerasimenko για λήψη δειγμάτων και στο μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου, τον Τιτάνα, για αναζήτηση πιθανών σημείων προσεδάφισης.


Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε τα concepts που επελέγησαν την Τετάρτη, μετά από ενδελεχή μελέτη, από ένα σύνολο 12 που είχαν υποβληθεί τον Απρίλιο.
Το πρώτο από τους δύο φιναλίστ είναι το Comet Astrobiology Exploration Sample Return (CAESAR). Η αποστολή CAESAR έχει σκοπό τη λήψη και επιστροφή ενός δείγματος από τον κομήτη 67P/ Churyumov- Gerasimenko, τον οποίο επισκέφθηκε με επιτυχία το διαστημόπλοιο Rosetta του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), για να διερευνηθούν περαιτέρω η προέλευση και η ιστορία του.
Το δεύτερο είναι το Dragonfly: Πρόκειται για ένα σκάφος στα πρότυπα των drones που χρησιμοποιούνται στον πλανήτη μας, το οποίο θα έχει αποστολή τη μελέτη διαφόρων σημείων στον Τιτάνα.
Οι δύο αποστολές θα λάβουν χρηματοδότηση το 2018 για περαιτέρω εξέλιξη των concepts τους. Η NASA σχεδιάζει να επιλέξει μία από αυτές την άνοιξη του 2019 για να προχωρήσει. Θα πρόκειται για την τέταρτη αποστολή στο πλαίσιο του προγράμματος New Frontiers της NASA, μιας σειράς ερευνών πλανητικής επιστήμης, που περιλαμβάνουν την αποστολή New Horizons στον Πλούτωνα και το αντικείμενο 2014MU69 στη Ζώνη Kuiper, την αποστολή Juno στον Δία και την αποστολή OSIRIS-REx, στον αστεροειδή Bennu.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com