Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Όλη η «Ανφάν Γκατέ» του Ρεμπέτικου, Στο ΞΕΦΩΤΟ Μαζί και ο Φώτης Θεοδωρίδης Σάββατο 3 Φεβρουαρίου

Ανφάν Γκατέ. Από τα πανεπιστήμια στο πάλκο και από το Μέγαρο Μουσικής στη μουσική σκηνή του ΞΕΦΩΤΟΥ.


Αλήθεια, τι συμβαίνει όταν οι «νέοι» που «είναι ωραίοι», σμίγουν με το «παλιό» που είναι «αλλιώς»; Η απάντηση θα δοθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου  στο ΞΕΦΩΤΟ(Λυκούργου 5, Λαδάδικα),  όταν οι «νέοι» Ανφάν Γκατέ, σμίγουν με το ρεμπέτικο που είναι παλιό, ωστόσο διαχρονικό.

Το ρεμπέτικο, εκπαιδεύει..
Η νεανική ρεμπέτικη κομπανία αποτελείται από το Θωμά και Δημήτρη Γκόγκο, τον Πάρη Χρηστίδη και την Λίνα Αλατζίδου. Πρόκειται για τέσσερα παιδιά που ζουν μέσα στη μουσική η οποία φαίνεται ότι τους κέρδισε παρότι όλοι πέρασαν από τα πανεπιστημιακά έδρανα. Άλλωστε, «ποια καλύτερη εκπαίδευση από το ρεμπέτικο;» υποστηρίζουν οι ίδιοι. Η απλότητα και η αμεσότητα των στίχων και της μουσικής του, η αυθεντικότητά του, η δύναμη και η αλήθεια του και βέβαια η ιστορία του..

Το Σάββατο  στο ΞΕΦΩΤΟ γινόμαστε… αλάνια
Όπως και στην εμφάνισή τους στο Μέγαρο Μουσικής όπου συμμετείχαν στη μουσικοθεατρική παράσταση «Είμαστε αλάνια», έτσι έρχονται και στο ΞΕΦΩΤΟ, οι Ανφάν Γκατέ. Γεμάτοι από το πάθος και τις αλήθειες του ρεμπέτικου, επικοινωνούν με τους fan του είδους αλλά και με τους νεότερους μυημένους, την ομορφιά και τη γοητεία του ρεμπέτικου. Μαζί τους, η ψυχή του ΞΕΦΩΤΟΥ, ο Φώτης Θεοδωρίδης.

Ανφάν Γκατέ, από το Ρεμπέτικο γλωσσικό ιδίωμα
Ανάμεσα στις λέξεις που ξεσηκώνουμε από τη Ρεμπέτικη γλώσσα (Αβάντα, ασίκης, βερεσέ, δερβίσης, το κουρμπέτι, η μπέσα, το μπαγιόκο, το νταραβέρι κα.) και το «Ανφάν Γκατέ». Κυριολεκτικά, το κακομαθημένο παιδί. Σε ελεύθερη…μετάφραση, ο «καθώς πρέπει» ο εκλεπτυσμένος άνθρωπος.

                                         ΞΕΦΩΤΟ. Συνήθεια…ασυνήθιστη!

                                                    Ξέφωτο, Λυκούργου 5, Λαδάδικα

 


Ώρα Έναρξης 23.00                                                                                          Κρατήσεις: 6931091534, 2314015911    

Ελάχιστη κατανάλωση 10€                                                                      Υπεύθ. Τύπου, Χριστίνα Τσόρμπα 
 
website counter
friend finderplentyoffish.com