Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Το αισιόδοξο και το απαισιόδοξο σενάριο για τα Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin και άλλα κρυπτονομίσματα

Έχουν υπάρξει και καλύτερες ημέρες και χειρότερες μέρες για το Bitcoin, το Ethereum, το Ripple, το Litecoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα.

Οι καλύτερες μέρες ήταν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, όταν σημειώθηκε μία "αντιστροφή" η οποία βοήθησε στο να επεκταθεί το ράλι του Bitcoin και σε άλλα κρυπτονομίσματα. Αυτό σημαίνει ότι τα κεφάλαια που ρευστοποιήθηκαν από ένα νόμισμα επενδύθηκαν σε άλλα νομίσματα.
Αυτό είναι ένα bullish "τεχνικό" σημάδι για τα κρυπτονομίσματα, καθώς διατηρεί το momentum του κλάδου ζωντανό.
(Σημείωση: Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα ή tokens είναι εξαιρετικά κερδοσκοπική και η αγορά είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτη. Όποιος εξετάζει να επενδύσει, θα πρέπει να είναι έτοιμος να χάσει ολόκληρη την επένδυσή του. Δεν έχω διατηρώ κρυπτονομίσματα ή tokens).
Οι χειρότερες ημέρες ήταν νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, όταν το sell-off στα σημαντικότερα κρυπτονομίσματα επεκτάθηκε σε ολόκληρο τον τομέα. Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα που ρευστοποιήθηκαν από τα κρυπτονομίσματα δεν επενδύθηκαν σε άλλα κρυπτονομίσματα, αλλά μετακινήθηκαν σε μετρητά ή σε άλλες επενδύσεις.
Και αυτό είναι ένα bearish σημάδι για τα κρυπτονομίσματα, δεδομένου ότι υπονομεύει το momentum του κλάδου.
Προφανώς, το momentum αλλάζει πολύ γρήγορα στα κρυπτονομίσματα, πολύ πιο γρήγορα συγκριτικά με άλλες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.
Γι’ αυτό η τεχνική ανάλυση από μόνη της μπορεί να μην είναι ένας αξιόπιστος δείκτης στην προσπάθεια να μαντέψει κανείς την κατεύθυνση των αγορών κρυπτονομισμάτων.
Τι γίνεται με τη θεμελιώδη ανάλυση;
Για τη συντριπτική πλειοψηφία των κρυπτονομισμάτων δεν υπάρχουν θεμελιώδη στοιχεία για να συζητήσουμε, εκτός από μια ιστοσελίδα με ένα μήνυμα που υπόσχεται να βελτιώσει τον καπιταλισμό.
Για τα σημαντικότερα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες για να υποστηρίξει κανείς τόσο ένα bullish όσο και ένα bearish σενάριο.
Το bullish σενάριο αφορά στα πλεονεκτήματα του Bitcoin ως ένα νόμισμα "χωρίς κάποιον να το ελέγχει". "Είναι όλο και περισσότερο ευρέως αποδεκτό ως μέσο πληρωμής χωρίς τραπεζική διαμεσολάβηση και απολύτως απαλλαγμένο από προμήθειες, ενώ το Bitcoin έχει μερικά από τα χαρακτηριστικά ενός απλού νομίσματος", λέει ο Eric Pichet, καθηγητής του KEDGE.
Στη συνέχεια, υπάρχει η σπανιότητα του κρυπτονομίσματος και το χαμηλό ποσοστό ιδιοκτησίας, που εξηγεί την άνοδο της τιμής του και τις πιθανότητες περαιτέρω κερδών. "Η σχετική σπανιότητα του ψηφιακού νομίσματος εξηγεί την άνοδό του σε μεγάλο βαθμό, διότι μόνο το 0,01% του παγκόσμιου πληθυσμού διατηρεί κάποια ποσότητά του", προσθέτει ο Pichet. "Ως εκ τούτου, μπορεί κανείς να φανταστεί την επίδραση στην τιμή διαπραγμάτευσής του, αν η κύρια αιτία δημιουργίας κερδοσκοπικών φουσκών, δηλαδή ο "φόβος μην χάσεις το τι συμβαίνει" (FOMO -Fear Of Missing Out), επεκταθεί σε μόλις 1% του παγκόσμιου πληθυσμού ή 100 φορές περισσότερους κατόχους.
Το bearish σενάριο επικεντρώνεται σε δύο μεγάλες απειλές, τις οποίες αντιμετωπίζουν τα κρυπτονομίσματα. Ένας από αυτούς είναι μια "εισβολή" στην τεχνολογία blockchain και η κυκλοφορία ψεύτικων νομισμάτων. Μια άλλη απειλή είναι μια συντονισμένη προσπάθεια από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να απαγορεύσουν τη χρήση τους.
Όπως καταλήγει ο Eric Pichet: "Υπό αυτές τις συνθήκες, ποια βελόνα θα σκάσει τη φούσκα; Μία θα μπορούσε να είναι η ληστεία του αιώνα: μια εισβολή στο σύστημα blockchain που θα δημιουργήσει έναν κατακλυσμό ψεύτικων bitcoins. Μία δεύτερη θα μπορούσε να είναι μια κοινή θέση όλων των εθνικών κυβερνήσεων και των κεντρικών τραπεζών να απαγορεύσουν αυτά τα μέσα πληρωμής, για παράδειγμα, στο όνομα της καταπολέμησης της απάτης".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com