Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Ν. Παππάς: Ο Αντ. Σαμαράς είχε υπογράψει έγγραφο με τον όρο «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ

Για κομφούζιο σκέψεων, στρατηγικής και απόψεων της Ν.Δ. στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, σημειώνοντας πως οι ΑΝΕΛ «έχουν αποδείξει την εθνική υπευθυνότητα και εντιμότητά τους».



Τόνισε επίσης ότι η κυβερνητική ενότητα είναι αρραγής και, μιλώντας στην εφημερίδα Real News, δήλωσε πεπεισμένος ότι η κυβερνητική πλειοψηφία και άλλες δυνάμεις θα στηρίξουν μια λύση που θα είναι λειτουργική.
Σημείωσε επίσης ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης πήρε θέση επί του ζητήματος, προσθέτοντας «θα περιμένουμε να καλωσορίσουμε την Δημοκρατική Συμπαράταξη στη θέση που παγίως έχει εκφραστεί από όλες τις κυβερνήσεις από το 1995 και μετά».
Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «η "εγχώρια Δεξιά" υπέστη ένα "μεγαλοπρεπές άδειασμα" από την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος» και επέκρινε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί, όπως είπε, «έχει παραδώσει τα κλειδιά του κόμματός του στον ΛΑΟΣ» αλλά και γιατί «δεν διστάζει να 'τζογάρει' με σοβαρά εθνικά θέματα».
Επίσης ο κ. Παππάς έκανε λόγο για «όψιμο και καιροσκοπικό πατριωτισμό» του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αναφέροντας ότι υπάρχει έγγραφο -Κανονισμός (ΕΟΚ) 3567/91 του συμβουλίου της 2ας Δεκεμβρίου 1991- με τον όρο «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ χωρίς συνθετικά γεωγραφικά ή χρονικά, που φέρει και την υπογραφή του κ. Σαμαρά. «Ο κ. Σαμαράς λοιπόν είχε δεχθεί το σκέτο "Μακεδονία" για την ΠΓΔΜ» πρόσθεσε ο κ. Παππάς.
Αναφορικά με τα συλλαλητήρια, είπε ότι η κυβέρνηση σέβεται τις ευαισθησίες μερίδας του κόσμου, καλώντας τον ταυτόχρονα να μην γίνεται «βορά πατριδοκάπηλων που θέλουν να διχάσουν τον λαό προς ίδιον όφελος».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com