Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Κ. Μητσοτάκης: Η λύση με ΠΓΔΜ πρέπει να αναζητηθεί σε άλλη χρονική συγκυρία

Η λύση για την ονομασία των Σκοπίων θα πρέπει να αναζητηθεί σε άλλη χρονική συγκυρία, σε ό,τι μας αφορά, τέλος σε αυτό το θέμα, ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. 



Στο πλαίσιο αυτό, εξαπέλυσε φουλ επίθεση κατά των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για το ονοματολογικό των Σκοπίων και για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.

Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα οξείς χαρακτηρισμούς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκάλεσε την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα για "μικροκομματική εκμετάλλευση” ενός μείζονος εθνικού θέματος, επισημαίνοντας πως οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ένωσαν τον ελληνικό λαό, γιατί αδιαφορούν για την ευαισθησία του και τον πατριωτισμό του. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε, σε μία παρέμβαση υψηλότατων τόνων, ότι το ευαίσθητο ζήτημα των Σκοπίων εξελίσσεται με εθνικά επικίνδυνο τρόπο, ενώ κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ότι υπονομεύει ουσιαστικά τη λύση του προβλήματος με τη γείτονα χώρα, καθώς αδιαφορεί για το εθνικό συμφέρον το οποίο αδυνατεί να υπηρετήσει.

"Όπως πάντα το κίνητρο του κ. Τσίπρα είναι η μικροπολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος. Μόνο που η κοινωνία βλέπει και αντιδρά. Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε μία διαπραγμάτευση, χωρίς προηγουμένως να έχει διαμορφώσει μία ενιαία θέση. Το έκανε από πρόθεση, προσπαθώντας να διευκολύνει τον κ. Καμμένο. Βεβαίως, ο κ. Καμμένος άλλαζε άποψη ανά έξι ώρες. Είτε πρόκειται για πολιτική ελαφρότητα, είτε για φαιδρότητα είναι κάτι που αποτελεί κατάντια για τη χώρα.

Γιατί είναι κατάντια να ασκείται διακυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο. Η κυβέρνηση ξεκίνησε μία διαπραγμάτευση, χωρίς να έχει ενημερώσει ούτε τα πολιτικά κόμματα, ούτε τη Βουλή, ούτε το λαό. Δεν προσπάθησε να δημιουργήσει στοιχειώδες κλίμα συναίνεσης. Δεν επιχείρησε ποτέ να οικοδομήσει ένα εθνικό μέτωπο, για να ενισχύσει τη θέση της χώρας. Δεν ένωσε το λαό, γιατί δεν ενδιαφέρεται για τις ευαισθησίες του. Διαπραγματεύεται κρυφά και αντί να ενημερώσει έγκαιρα την αντιπολίτευση προσπάθησε και συνεχίζει να προσπαθεί πρώτα να την παγιδεύσει και στη συνέχεια να τη συκοφαντήσει. Όμως, η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη πατριωτική παράταξη του Τόπου. Και υπηρέτησε πάντα με συνέπεια το εθνικό συμφέρον. Αυτοί είμαστε και είμαστε υπερήφανοι για την ιστορία μας. Την ιστορία όλων των πολιτών αρχηγών”, τόνισε, στην ομιλία του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Για να φέρει, εκ νέου, στο προσκήνιο τον πήχη που καλείται να περάσει το οικοδόμημα των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου.

"Το 2008, σε μία κρίσιμη συγκυρία και με τις ΗΠΑ να πιέζουν ασφυκτικά, η κυβέρνηση Καραμανλή απέτρεψε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, χωρίς προηγουμένη λύση του ζητήματος του ονόματος. Πού ήταν αυτοί που σήμερα ζητούν εξηγήσεις; Υπέγραφαν κείμενα να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Αυτά έλεγαν οι ΣΥΡΙΖαιοι το 2008. Αυτοί θα διαπραγματευτούν σήμερα; όχι μαθήματα από αυτούς που υπονόμευαν τότε τον διαπραγματευτικό μας αγώνα. Χάρη στην απόφαση του Βουκουρεστίου, η κυβέρνηση θα μπορούσε να διαπραγματεύεται σήμερα σε πολύ καλύτερες και ευνοϊκότερες συνθήκες. Αυτή είναι η μεγάλη διπλωματική παρακαταθήκη του Βουκουρεστίου, την οποία η κυβέρνηση αδυνατεί να αξιοποιήσει”, ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πιάνοντας το νήμα από τη δήλωσή του, μετά τη λήξη του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε πως ακούει τα μηνύματα της κοινωνίας, βάλλοντας κατά της κυβέρνησης για τη...σπασμωδική στάση της. "Εσωτερικά διχασμένη και κοινωνικά έκθετη, η κυβέρνηση σπεύδει να συκοφαντήσει ως "εθνικιστή” όποιον διαφωνεί μαζί της, ενώ αδυνατεί να συντονιστεί με το λαϊκό αίσθημα. Όλοι οι Έλληνες είμαστε πατριώτες. Αλλά ο κ. Τσίπρας δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό και οι Έλληνες δεν τον εμπιστεύονται. Έτσι φτάσαμε στη διαδήλωση της Θεσσαλονίκης. Οι πολίτες αντιδρούν, γιατί δεν εμπιστεύονται αυτούς που κυβερνούν. Γιατί δε δέχονται να παίζουν κάποιοι με το φιλότιμο και τον πατριωτισμό τους. Όσο για την κυβέρνηση, αντί να δείξει σοβαρότητα, ζαλισμένη από μία διαδήλωση που δεν περίμενε, πήγε να απαξιώσει όσους συμμετείχαν. Η μεγάλη πλειοψηφία του λαού που εκφράστηκε εκεί δεν αποτελείται από ακραίους και είναι ντροπή κάποιοι να τους χαρακτηρίζουν έτσι”, επεσήμανε.

Η βελτίωση του κεκτημένου του Βουκουρεστίου

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδειξε, με την παρέμβασή του, πως η κυβέρνηση θα πορευτεί μόνη το δρόμο που επέλεξε να περπατήσει στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με την πΓΔΜ. "Δεν πρόκειται να δεχθώ να διχάσουμε τους Έλληνες, για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Δε θα δεχτώ τη ρήξη των δεσμών της Μακεδονίας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Δε θα επιτρέψουμε σε διάφορα ακραία στοιχεία να καπηλευτούν τις ανησυχίες του λαού. Έτσι όπως έρχονται τα πράγματα, η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί, κατά πάσα πιθανότητα, σε άλλη συγκυρία, με κατάλληλη προετοιμασία. Και αφού η άλλη πλευρά έχει αποδείξει πως ζητά λύση πραγματική και όχι πλασματική. Εκτός αν υπάρχουν κάποιοι που για την καρέκλα είναι πρόθυμοι να απεμπολήσουν τα εθνικά συμφέροντα. Δε θα συμμετάσχουμε στα επικίνδυνα παιχνίδια της κυβέρνησης. Εμείς συνένοχοι σε μία ιστορία που όπως πάει να τη χειριστεί ο κ. Τσίπρας κινδυνεύει να τραυματίσει την ψυχή του έθνους δε θα γίνουμε”, ήταν το μήνυμά του προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Ορθώνοντας κόκκινες γραμμές ανάμεσα στην έννοια του πατριωτισμού και εκείνη του εθνικισμού (δεν ανέχομαι την ανιστόρητη ταύτιση του πατριωτισμού με τον ακραίο εθνικισμό. Για την πατρίδα πολέμησαν οι γονείς μας. Δεν ήταν ακραίοι. Πατριώτες ήταν. Εάν δεν υπήρχαν αυτοί, η Ελλάδα θα ήταν ένα καχεκτικό κρατίδιο, χωρίς προοπτική και μέλλον, επεσήμανε) ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως κινήθηκε σε πλαίσιο αντίθετο από αυτό του να ενώσει το λαό.

"Οι διχασμοί έφεραν πάντα ήττες, ενίοτε και εθνικές τραγωδίες. Ο ελληνικός λαός είναι ώριμος. Αναγνωρίζει το συμφέρον του. Με υπεύθυνη ενημέρωση έχει δείξει πως είναι πρόθυμος και για ανατροπές και για υπερβάσεις. Κι αυτό θα έπρεπε να είχε κάνει η κυβέρνηση. Αυτό θα έκανα εγώ. Θα ενημέρωνα τους πολιτικούς αρχηγούς. Θα φρόντιζα να ενώσω δυνάμεις. Θα υπηρετούσα την εθνική γραμμή. Θα ξεκινούσα τη διαπραγμάτευση από τα ζητήματα του αλυτρωτισμού και θα περίμενα να δω δείγματα γραφής από την άλλη πλευρά, πριν προχωρήσω στο επόμενο στάδιο. Δε θα συμφωνούσα σε τίποτα, εάν τα Σκόπια δε δεσμεύονταν πρώτα ότι θα αλλάξουν το Σύνταγμά τους. Και δε θα δεχόμουν καμία αναφορά σε μακεδονικό έθνος, όπως έκανε ο κ. Νίμιτς, χωρίς να πάρει απάντηση από την κυβέρνηση. Έτσι θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σε μία αμοιβαία αποδεκτή λύση, που αξιοποιεί τη διεθνή συγκυρία, βελτιώνοντας το κεκτημένο του Βουκουρεστίου”, είπε.

Νέο άνοιγμα σε όλους τους πολίτες

Περνώντας στο επίπεδο της οικονομίας, με αφορμή και τη συμπλήρωση τριών ετών από την ανάληψη της διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητους Έλληνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτύπωσε με τα πλέον μελανά χρώματα τις επιπτώσεις της μαξιμινής πολιτικής στη χώρα. "Έγιναν το πιο φαύλο και αδίστακτο κατεστημένο που γνώρισε ποτέ ο Τόπος. Χωρίς ηθικούς φραγμούς. Δε θα της επιτρέψουμε της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τη Δικαιοσύνη ως εργαλείο κομματικών επιδιώξεων. Άλλο έλεγχος και άλλο στόχευση όσων δε συντάσσονται με την κυβερνητική γραμμή. Στον ευαίσθητο χώρο της εθνικής άμυνας αλωνίζουν μεσάζοντες, με την πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης. Στα ΜΜΕ η κυβέρνηση χτίζει συμμαχίες με νεόκοπους βαρόνους του ηλεκτρονικού τζόγου, την ίδια στιγμή που τους επιτρέπει να φοροδιαφεύγουν προκλητικά. Νέες εφημερίδες εκδίδονται σωρηδόν, με αφανείς υποστηρικτές. Με το χρήμα του Έλληνα φορολογούμενο η κυβέρνηση χτίζει το καθεστώς της. Τους προειδοποιώ πως σύντομα θα έρθει η στιγμή που θα λογοδοτήσουν. Το κράτος έχει μπει στην υπηρεσία του κόμματος. Κάποιοι τάζουν μονιμοποιήσεις, ενώ ξέρουν πως αυτό είναι αντισυνταγματικό. Και πάλι εξαπατούν. Κι όλα αυτά με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Διαλύουν την Παιδεία. Υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών, που προέρχονται, κυρίως, από μη προνομιούχες οικογένειες. Οι συνθήκες για τους πολίτες στην Υγεία γίνονται όλο και πιο δύσκολες. Η εγκληματικότητα αυξάνεται. Την ίδια ώρα που στοχοποιούν τη μεσαία τάξη. Που φτωχοποιούν την κοινωνία. Έχουν συμφωνήσει σε 15.000 πλειστηριασμούς αυτοί που έλεγαν κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Συνεχίζουν να κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους και περισσότερους”, τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τη μάχη για την έξοδο "της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος μετά τη μεταπολίτευση” ως καθοριστική για το μέλλον της χώρας. "Καλώ όλους σε μία μεγάλη συστράτευση. Καλώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να έρθουν μαζί μας. Τους Νεοδημοκράτες. Αλλά και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Σας καλώ να οδηγήσουμε στην έξοδο τους ψεύτες και τους φαύλους, που από το 2015 εξουσιάζουν με αυταρχισμό τη χώρα και προσπαθούν να στήσουν καθεστώς. Που χειρίζονται με μικροπολιτική και τυχοδιωκτισμό ακόμα και τα κρίσιμα εθνικά θέματα. Σας καλώ όλους στον αγώνα για να κάνουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε στο πρόγραμμά μας. Η Ελλάδα θα είχε βγει εδώ και χρόνια από την κρίση, εάν ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν της είχαν φορτώσει το φέσι του 2015”, επεσήμανε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε, μεταξύ άλλων:

-Ο κ. Τσίπρας με τη γνωστή έπαρση έχει πάρει επάνω του και το Σκοπιανό. Και στην οικονομία οι πολίτες ξέρουν πως μόνο το δικό μας σχέδιο μπορεί να βάλει την παραγωγική οικονομία μπροστά. Όχι με φτώχεια που αναπαράγεται και μοιράζεται. Καλώ όλους, γιατί τους θέλουμε και τους χρειαζόμαστε όλους. Για να πούμε μαζί "όχι στο φόβο και στη φτώχεια”. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας είναι να μην κάνει άλλη ζημιά στη χώρα. Είναι το χθες.

-Καθαρή έξοδος από τα μνημόνια δεν υπάρχει. Η Ελλάδα θα είναι σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης αλλά και έκθετη στις ορέξεις των αγορών, που δε θα κάνουν τα στραβά μάτια όπως κάποιοι μπορεί να κάνουν σήμερα.

-Η Ελλάδα δε μπορεί να πορεύεται στα τυφλά, υπό την ηγεσία μίας τυχάρπαστης παρέας, που θέλει την εξουσία για την εξουσία. Η Ελλάδα για την επόμενη ημέρα θα χρειαστεί ένα σχέδιο μεγάλων μεταρρυθμίσεων, που θα κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών. Θέλουμε όλους στον αγώνα, για να σταματήσει η ασυδοσία της κυβέρνησης. Θέλουμε όλοι να βρουν τη θέση τους σε ένα πρόγραμμα που πάει την Ελλάδα μπροστά. Η πραγματικότητα δε χαρίζεται σε καμία ΕΡΤ και σε κανένα εγκάθετο μέσο. Η κοινωνία ξέρει.

-Όσο μένουν στην εξουσία η επιτήρηση θα γίνεται πιο σφιχτή. Και αυτό μόνο μία μεγάλη πολιτική αλλαγή μπορεί να το αλλάξει

-Ποτέ η διεθνής εικόνα της χώρας μας δεν ήταν τόσο φθαρμένη. Στη συνείδηση των ξένων είμαστε χώρα ανίσχυρη και παραδομένη. Περιφέρουν τον κ. Τσίπρα ως το μετανοημένο επαναστάτη που λέει τώρα "ναι σε όλα”, μόνο και μόνο για να παραμείνει στην καρέκλα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com