Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Christine Lagarde: Πολύ υψηλές οι συντάξεις στην Ελλάδα

Οι συντάξεις στην Ελλάδα ήταν πολύ υψηλές και έπρεπε να ρυθμιστούν, δήλωσε κατά την ομιλία της στο Νταβός ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, χαρακτηρίζοντας "δύσκολο πολιτικό δίλημμα" την περικοπή των συντάξεων.



Όπως είπε χαρακτηριστικά: "Στην περίπτωση της Ελλάδας οι συντάξεις απείχαν σημαντικά από τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, ανεξάρτητα από το εάν ήταν μικρές, μεσαίες ή μεγάλες. Ήταν πολύ υψηλότερες και έπρεπε να το αντιμετωπίσουν αυτό”.

Ενώ συνεχίζοντας ανέφερε ότι "αυτό που μετρά τώρα είναι: ποιο είναι το όριο για το δίχτυ ασφαλείας. Από ποιο όριο προστατεύεις τους συνταξιούχους;"

Σημειώνεται ότι Πέμπτη στις 17.00 ώρα Ελλάδος η επικεφαλής του ΔΝΤ, αναμένεται να έχει συνάντηση στο Νταβός με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στην οποία θα συζητηθεί το πέρασμα στην "μετά το τέλος του προγράμματος εποχή". Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επίδικο της συνάντησης θα είναι το ζήτημα του χρέους, δεδομένου ότι το ΔΝΤ έχει διατυπώσει επανειλημμένα  την ανάγκη διασφάλισης της βιωσιμότητάς του.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com