Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Eurogroup: Πρώτα τα προαπαιτούμενα που απομένουν και μετά η δόση

Το Eurogroup καλεί τις ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν τα προαπαιτούμενα, άμεσα, και δίνει εντολή στο EWG να επιβεβαιώσει την πλήρη εφαρμογή τους. Το «πράσινο φως» για τη δόση των 6,7 δισ ανεμένεται μετά την υλοποίηση εναπομείναντων προαπαιτούμενων.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Eurogroup καλεί τις ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν επειγόντως τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν.
Στην ανακοίνωσή τους οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης ζητούν από την Αθήνα να διασφαλίσει την απρόσκοπτη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και η συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται το Eurogroup «αναθέτει στο Euroworking Group να επικυρώσει την πλήρη εφαρμογή των εκκρεμών προαπαιτούμενων βάσει της αξιολόγησης από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Αυτό θα περιλαμβάνει μία αξιολόγηση που θα επιβεβαιώνει την εξασφάλιση της συνεχούς και απρόσκοπτης λειτουργίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών καθώς επίσης και την ολοκλήρωση των εκκρεμών κυβερνητικών ενεργειών στο πεδίο των ιδιωτικοποιήσεων».
«To Eurogroup θα στρέψει τώρα την προσοχή του στα τελευταία στάδια του προγράμματος του ESM, που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2018. Επιβεβαιώνει την αρχή της τεχνικής εργασίας από το EwG σε ένα μηχανισμό προσααρμογής ανάλογα με την ανάπτυξη (the growth-adjustment mechanism) ως μέρους των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος που θα εφαρμοστεί, αν χρειαστεί, με την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος, με βάση τη συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017. Το Eurogroup καλεί τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ να λάβουν υπόψη την ολιστική αναπτυξιακή στρατηγική της Ελλάδας όταν επικαιροποιούν το DSA».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com