Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Τα νέα Privacy Tools των Windows 10 δείχνουν ποια δεδομένα συλλέγει η Microsoft

Η Microsoft δεν είχε τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας ως εταιρεία που συλλέγει προσωπικά δεδομένα στο βαθμό που το πράττουν στη Google ή στο Facebook, μέχρι που ήρθαν τα Windows 10!



Σε κάθε σχεδόν έκδοση και ενημέρωση, υπάρχουν ρυθμίσεις ιδιωτικότητας που εγείρουν ερωτηματικά και από την εταιρεία προσπαθούν κατά καιρούς να δώσουν εξηγήσεις, να κάνουν διορθώσεις και τώρα, ετοίμασαν ένα σετ εργαλείων που παρέχουν πληροφόρηση για το ποια δεδομένα αντλούνται από τους υπολογιστές και συλλέγονται.

Οι περισσότερες εφαρμογές συλλέγουν πληροφορίες, υποτίθεται ανώνυμα για χάρη της βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχουν, όμως σε ελάχιστες περιπτώσεις υπάρχει επαρκής πληροφόρηση. Το εργαλείο Windows Diagnostic Data Viewer που ετοίμασε η Microsoft για τα Windows 10 δίνει λεπτομερή πληροφόρηση για όσα συλλέγονται και κατηγοριοποιεί τα δεδομένα ανάλογα με το είδος τους, ενώ το Privacy Dashboard παρουσιάζει τα δεδομένα που σχετίζονται με το λογαριασμό του χρήστη στη Microsoft και του επιτρέπει να ρυθμίσει το ποια δεδομένα θα μοιράζεται από τα Windows και τον browser του.

Τα νέα εργαλεία θα είναι διαθέσιμα αρχικά στους Windows Insiders, μαζί με κάποια νέα χαρακτηριστικά και ρυθμίσεις των Windows.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com