Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΥΠΟΙΚ: Η αναβάθμιση από την S&P προϊδεάζει για μελλοντικές θετικές εξελίξεις

«Θετική εξέλιξη» που ενισχύει την αίσθηση ότι «αποκαθίσταται με σταθερά βήματα η εμπιστοσύνη των αγορών» χαρακτηρίζει το υπουργείο Οικονομικών την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης Standard's & Poor's .


«Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης  Standard's & Poor's  έρχεται σε συνέχεια  των αναβαθμίσεων του καλοκαιριού από τους οίκους  Moody’s και  Fitch, ενώ ταυτόχρονα προϊδεάζει για μελλοντικές θετικές εξελίξεις» τονίζει το ΥΠΟΙΚ σε ανακοίνωσή του.
Παράλληλα, όπως σημειώνει, «η θετική έκβαση της χθεσινής συνεδρίασης του EWG άνοιξε το δρόμο για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης την Δευτέρα στο Eurogroup και την εκταμίευση  δόσης ύψους 6.7 δισ.».
Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει πως «οι θετικές εξελίξεις που ενισχύουν την αίσθηση ότι αποκαθίσταται με σταθερά βήματα η εμπιστοσύνη των αγορών και των επενδυτών στην ελληνική οικονομία, δεν αποτελούν πλέον μεμονωμένα γεγονότα» και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «με την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο 2018 και την διασφάλιση σταθερής πρόσβασης στις αγορές, η ελληνική οικονομία αφήνει πίσω της οριστικά την μακρά περίοδο κρίσης».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com