Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Εκδόσεις χρέους 25 δισ. ευρώ έρχονται από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις

Σε εκδόσεις χρέους συνολικού ύψους 25 δισ. ευρώ αναμένεται να προχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα οι κυβερνήσεις ανά την Ευρώπη, ύστερα από δημοπρασίες ύψους 13 δισ. ευρώ αυτή την εβδομάδα. 



Την «όρεξη» των επενδυτών θα δοκιμάσουν οι εξελίξεις της Κυριακής σε Γερμανία, όπου το SPD αποφασίζει για τον κυβερνητικό συνασπισμό, και Ιταλία, όπου ανοίγουν οι κάλπες των εθνικών εκλογών.

Η  Ιταλία θα κάνει την αρχή την Τρίτη σχεδιάζοντας να αντλήσει από την αγορά χρέους 5,75 έως 7,75 δισ. ευρώ, ανάλογα και με τις συνθήκες, που θα συναντήσει. Η Γερμανία παίρνει τη σκυτάλη την επομένη με στόχο να αντλήσει 3 δισ. ευρώ από την πώληση δεκαετούς ομολόγου. Την ίδια ημέρα ο ελληνικός ΟΔΔΗΧ έχει προγραμματίσει δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας, με στόχο την άντληση 875 εκατ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση χρέους.

Θα ακολουθήσουν την Πέμπτη δημοπρασίες από την Ισπανία, με ομόλογα λήξης του 2021, 2022 και 2028. Την ίδια ημέρα η Γαλλία θα επιδιώξει να δανειστεί από την αγορά κρατικού χρέους 7 έως 8 δισ. ευρώ.

Σε δημοπρασία πράσινων ομολόγων σχεδιάζει να προβεί το Βέλγιο, ενώ εκτός της ζώνης του ευρώ, τις διαθέσεις της αγοράς θα δοκιμάσει και η Βρετανία εκδίδοντας Gilts αξίας 2,75 δισ. στερλινών.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com