Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Βουλή: Ως επείγον ψηφίζεται το ν/σ για την σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΘ

Με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, να υπεραμύνεται της επέκτασης της Σύμβασης Παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) ως επωφελούς για το Δημόσιο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τον μέμφονται ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πολέμησαν τις ιδιωτικοποιήσεις, θέτοντας παράλληλα σειρά ερωτημάτων προς διευκρίνιση, εισήχθη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το σχετικό νομοσχέδιο με την διαδικασία του επείγοντος.



«Η κυβέρνηση είναι αφοσιωμένη στην λογική του δημοσίου συμφέροντος. Είναι άλλο πράγμα οι ιδιωτικοποιήσεις, που είχατε στο μυαλό σας και άλλο χαρακτήρα έχουν οι ιδιωτικοποιήσεις που εμείς είμαστε αναγκασμένοι να προωθήσουμε, αλλά τις προωθούμε και διαπραγματευόμαστε με έναν τέτοιο τρόπο, που εξυπηρετείται στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, με βάση τις δυνατότητες που έχουμε, το δημόσιο συμφέρον» ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής.
Όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, πρώτος στόχος της προσπάθειας που έκανε η κυβέρνηση ήταν «να κερδίσουμε το μεγαλύτερο δυνατό, όταν πολλοί υποστήριζαν ότι δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το ύψος των 232 εκατομμυρίων».
«Ήταν μια επιτυχία. Πολλοί έλεγαν ότι δεν θα υπάρξουν επενδυτές, υπήρχε και φόβος εδώ, στο περιβάλλον το ευρύτερο ότι μπορεί να μην υπάρξουν και επενδυτές. Εξασφαλίσαμε λοιπόν ένα υψηλό τίμημα και 180 εκατομμύρια επενδύσεις που πρέπει να γίνουν μέσα στην πρώτη επταετία», ανέφερε επίσης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com