Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Μέσα Μαρτίου το ν/σ για την πώληση λιγνιτικών μονάδων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη

Μέσα Μαρτίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης της ΔΕΗ, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη που είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών.



Το νομοσχέδιο θα ρυθμίζει τόσο τα εργασιακά θέματα, δηλαδή τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όσο και τον τρόπο απόσχισης των μονάδων και διεξαγωγής του διαγωνισμού. Με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης θα υπάρξουν τροποποιήσεις και στον όγκο της λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ που διατίθεται μέσω δημοπρασιών (ΝΟΜΕ) για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τέθηκε συνολικά το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων ενεργειακών εταιρειών για τις οποίες εξετάζονται και εναλλακτικά σενάρια. Τα ζητήματα που σχετίζονται με τα οικονομικά της ΔΕΗ θα συζητηθούν σε συνάντηση που αναμένεται να υπάρξει με τη διοίκηση της επιχείρησης, ενώ σε ότι αφορά τη ΔΕΠΑ και τις τρεις εταιρείες Παροχής Αερίου η εικόνα που προκύπτει είναι πως σύντομα θα υπάρξει συμφωνία για την αποχώρηση της μητρικής εταιρείας από τη Θεσσαλονίκη και τη Θεσσαλία και την ενίσχυση της παρουσίας της στην Αττική.

Ο υπουργός ανέφερε ότι οι αλλαγές στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο δεν θα έχουν δημοσιονομικές επιπτώσεις.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com