Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Τριήμερο στο ΞΕΦΩΤΟ

Με JAZZ VIBES QUINTET (Πέμπτη 22.2)-Καίτη Κουλλιά (Παρασκευή 23.2)
& Φώτη Θεοδωρίδη με Ντίνα Γιακουμάκου (Σάββατο 24.2)
Έλα κι εσύ στην παρέα


Ένα ακόμη τριήμερο για όλα τα γούστα και σίγουρα για «ψαγμένες» προτιμήσεις έρχεται την προσεχή Πέμπτη στο ΞΕΦΩΤΟ. Είτε τζαζ, είτε ροκ, είτε λαϊκοί, όπως κι αν αισθανόμαστε, η ξεχωριστή μουσική σκηνή της πόλης, το ΞΕΦΩΤΟ, έχει πρόταση!
JAZZ VIBES QUNTET την Πέμπτη
Η Jazz είναι και πάλι της μόδας, αν υποθέσουμε πως υπάρχει χρονική περίοδος που δεν ήταν. Την ακούς πάλι παντού και μαζικά, από το ραδιόφωνο μέχρι τα dancefloors, διαβάζεις για αυτήν σε ένθετα εφημερίδων και περιοδικά και την αναζητάς στις μουσικές σκηνές του κόσμου.
Αυτή τη φορά, θα «την βρεις» στο ΞΕΦΩΤΟ (Λυκούργου 5, Λαδάδικα) την προσεχή Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, μέσα από τον ιδιαίτερο ήχο του jazz vibes quintet, αυτού του μοναδικού τζαζ σχήματος του οποίου η σύνθεση και δημιουργία βασίζεται σε θρυλικά σχήματα όπως των jazz messengers, μεταξύ άλλων. Μέσα από τον ξεχωριστό ηχητικό συνδυασμό των δύο πνευστών μαζί με το βιμπράφωνο και την εξαιρετική συνοδεία του κοντραμπάσου και των ντραμς, οι μουσικοί του jazz vibes quintet παρουσιάζουν ένα πλούσιο ρεπερτόριο με συνθέσεις από την δεκαετίες  κυρίως των 50’s και 60’s μαζί με δικές τους συνθετικές παρεμβάσεις. Οι ίδιοι, με μακρά συνεργασία μεταξύ τους αλλά και μεγάλη προσωπική πορεία ο καθένας τους στον χώρο της τζαζ, συμπράττουν και με τον Αθηναίο τρομπετίστα Δημήτρη Παπαδόπουλο σε μια ιδιαίτερα ατμοσφαιρική  βραδιά
Στη σκηνή, οι μουσικοί: Δημήτρης Παπαδόπουλος (τρομπέτα), Χάρης Καπετανάκης (σαξόφωνο), Δημήτρης Αγγελάκης (βιμπράφωνο), Γιάννης Παπατριανταφύλλου (κοντραμπάσσο), Νίκος Βαργιαμίδης(ντραμς)

Ώρα έναρξης 22.00, είσοδος: 10€ με ποτό

Καίτη Κουλλιά,  την Παρασκευή
Αν αναρωτιέστε τι συμβαίνει «Οι φίλοι όταν σμίγουνε», μπορείτε να το ανακαλύψτε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στο ΞΕΦΩΤΟ (Λυκούργου 5, Λαδάδικα) όταν η Καίτη Κουλλιά μαζί με καταξιωμένους μουσικούς, θα γίνει μια παρέα με τον κόσμο της πιο ξεχωριστής μουσικής σκηνής της πόλης.

Συντροφιά με την μεγάλη ερμηνεύτρια και τον Κυριάκο Γκουβέντα στο βιολί, τον Βασίλη Κασούρα στο τραγούδι και το λαούτο και τον Βαγγέλη Πασχαλίδη στο σαντούρι ανταμώνουμε για ένα μελωδικό ταξίδι στην Ελλάδα, το Αιγαίο και την Μ. Ασία.

Ώρα έναρξης 22.30, ελάχιστη κατανάλωση 12€

Φώτης Θεοδωρίδης & Ντίνα Γιακουμάκου, το Σάββατο
Σε μία από τις επιλεκτικές φετινές τους εμφανίσεις, το γνωστό καλλιτεχνικό ζευγάρι Φώτης Θεοδωρίδης και Ντίνα Γιακουμάκου, μας προσκαλεί αυτό το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στο ΞΕΦΩΤΟ (Λυκούργου 5, Λαδάδικα),  σε μία βραδιά που θα τα έχει όλα. Και κέφι και πόνο και λυγμό και χαμόγελα.
Στο πάλκο, οι μουσικοί της πιο ανανεωτικής μπάντας της πόλης. Ηλίας Βελλής στο μπουζούκι, Χριστόδουλος Πουλιούδης στην κιθάρα και ο  Γιώργος Βαρτσάκης, μπάσο.
Ώρα έναρξης 23.00, είσοδος: Ποτό 8€, ελάχιστη κατανάλωση 10€

Έλα κι εσύ στην παρέα
Γιατί για παρέα πρόκειται. Ή για μουσική συναγωγή. Ή ίσως για μουσικό στέκι. Ή για όλα αυτά και για πολλά άλλα ακόμη που αναγεννούν την έννοια της λαϊκής μπουάτ προσδίδοντάς της χαρακτηριστικά σύγχρονα, κρατώντας όμως κι εκείνα τα δικά της, ατόφια γνωρίσματα  της εγγύτητας, της λιτότητας, του απέριττου. Όπως κι αν το χαρακτηρίσεις πάντως, το χάραμα βρίσκει τους θαμώνες χαμογελαστούς, να μουρμουράνε αγαπημένους σκοπούς και να φεύγουν αγκαλιασμένοι στα σοκάκια των Λαδάδικων

 

ΞΕΦΩΤΟ. Συνήθεια…ασυνήθιστη!

Ξέφωτο, Λυκούργου 5, Λαδάδικα

 

 

 

 

 

 


Κρατήσεις: 6931091534 & 2314015911                                      Υπεύθ. Τύπου, Χριστίνα Τσόρμπα

 
website counter
friend finderplentyoffish.com