Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Γ. Σταθάκης: Έμφαση στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας

​​Τους βασικούς πυλώνες της εθνικής ενεργειακής στρατηγικής παρουσίασε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και την εξοικονόμηση ενέργειας.


Όπως είπε προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να αλλάξει το ενεργειακό μίγμα, με αύξηση της συμμετοχής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά η εξοικονόμηση ενέργειας. Στη συζήτηση έρχεται να προστεθεί ένα τρίτο πολύ σημαντικό πεδίο, η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας. «Αυτό, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής μας με πολύ συγκεκριμένους στόχους και μέτρα πολιτικής» υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης.  
Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσε ότι θα υπάρξει εκτεταμένη διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς προκειμένου να υπάρξει ένας συγκροτημένος ενεργειακός σχεδιασμός της χώρας. «Θα γίνουν διαδοχικοί κύκλοι συζητήσεων, που θα ωριμάσουν, εν πολλοίς, τη διαδικασία» ανέφερε. .
Η Εθνική Επιτροπή για την Ενέργεια και το Κλίμα διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο,  ώστε να διασφαλιστούν τόσο η στρατηγική όσο και τα μέτρα πολιτικής του ενεργειακού σχεδιασμού και να υπάρχει συμβατότητα με τους στόχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε ο κ. Σταθάκης. Όπως εξήγησε στην Κομισιόν θα υποβληθεί το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, που θα εκπονήσει η Εθνική Επιτροπή.
Ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών και πρόεδρος της Επιτροπής, Μιχάλης Βερροιόπουλος, παρουσίασε με λεπτομέρειες το πλαίσιο της διαβούλευσης, καθώς και το χρονοδιάγραμμα για τη σύνταξη του Εθνικού Σχεδίου, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα ο σχεδιασμός να συνοδεύεται από Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com