Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

ΥΠΟΙΚ: Στο EWG της 1ης Μαρτίου τα αποτελέσματα της τεχνικής συζήτησης για το χρέος

Ικανοποιημένο εμφανίζεται το υπουργείο Οικονομικών για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, κατά δύο βαθμίδες (σε Β3 από Caa2)  με θετικό outlook από τον οίκο Moody's.



Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, ενισχύονται περαιτέρω οι θετικές προσδοκίες για το 2018 καθώς στους δύο πρώτους μήνες και οι τρεις οίκοι έχουν προχωρήσει σε αναβάθμιση της χώρας. Αισιοδοξία η οποία, όπως σημειώνει, είναι βάσιμη καθώς στηρίζεται σε πολυμέτωπη πρόοδο με προοπτική την οριστική έξοδο από την κρίση.

Το υπουργείο επισημαίνει ειδικότερα ότι η τεχνική συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους βρίσκεται σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα πρόκειται να παρουσιαστούν στο Εuroworking Group της 1ης Μαρτίου.

Βεβαίως, όπως έγραφε το Capital.gr, στην ίδια σύνοδο θα συζητηθούν και οι εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την έλευση των 5,7 δισ. ευρώ.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει επίσης ότι:

• Η τέταρτη αξιολόγηση ξεκινά τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου με συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και επικεφαλής θεσμών και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ομαλή ολοκλήρωσή της.

• Το νέο ολιστικό σχέδιο βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης εκπονείται και πρόκειται να παρουσιαστεί τον Απρίλιο του 2018.

 • Το μαξιλάρι ρευστότητας συνεχίζει να κτίζεται για την στήριξη της οικονομίας και την διασφάλιση σταθερής πρόσβασης στις αγορές.

Καταλήγοντας, σημειώνει πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να εργάζεται σταθερά και εντατικά, προσηλωμένη στην οριστική έξοδο της χώρας από το Πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com