Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Το ΔΝΤ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μείωση αφορολόγητου το 2019

Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ως προς το χρόνο εφαρμογής της νέας μείωσης του αφορολόγητου, καθώς ο εκπρόσωπός του, Τζέρι Ράις απέφυγε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στην Ουάσιγκτον.



Ο κ. Ράις έκανε λόγο για εντατικοποίηση των τεχνικών εργασιών και των συζητήσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, εκφράζοντας εκ νέου την ελπίδα ότι σύντομα θα υπάρξει θετική έκβαση επί του συγκεκριμένου επίμαχου θέματος.

Όπως τόνισε, το ΔΝΤ θέλει να προχωρήσει με το πρόγραμμα που έχει εγκρίνει επί της αρχής για την Ελλάδα, όμως όπως τόνισε για ακόμη μία φορά, αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την ελάφρυνση του χρέους. "Πιέζουμε και προς τις δύο κατευθύνσεις” συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για το αν το 2019 μαζί με την νέα περικοπή των συντάξεων θα εφαρμοστεί και η νέα μείωση του αφορολόγητου (δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα), ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αρκέστηκε να πει ότι οι συνομιλίες για το τι θα γίνει το 2019 θα λάβουν χώρα τους επόμενους μήνες.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα που περιγράφουν τις σχέσεις μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων εταίρων ως τεταμένες, ο κ. Ράις δήλωσε ότι οι σχέσεις του Ταμείου με τους Ευρωπαίους "είναι εξαιρετικές, υγιείς και διαρκείς”. Ακόμη υπενθύμισε ότι το ΔΝΤ παρέχει τις υπηρεσίες του κατόπιν αιτήματος του κράτους μέλους του "αυτό ισχύει και για την Ελλάδα (...) προσπαθούμε πάντα να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το κράτος μέλος μας (...) πολλοί είναι της άποψης ότι το αποτέλεσμα της συμμετοχής μας ήταν πολύ θετικό και βοήθησε τις ευρωπαϊκές χώρες” στις οποίες ενεπλάκη το ΔΝΤ.

Ερωτηθείς για το κατά πόσο το Ταμείο θεωρεί επιτυχημένο το ελληνικό πρόγραμμα, ο Τζέρι Ράις, απέφυγε να απαντήσει ευθέως και δήλωσε πως πρόκειται για ένα έργο που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. "Οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού εν μέσω μίας άνευ προηγουμένου κρίσης πρέπει να αναγνωριστούν” τόνισε συμπληρώνοντας ότι "έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος” και πως "είναι σημαντικό να συνεχιστεί η προσπάθεια”.

Τέλος, σε ερώτηση με αφορμή φημολογία ότι το ΔΝΤ θα ενεργοποιήσει το πρόγραμμά του για την Ελλάδα την 1η Απριλίου, ο κ. Ράις δήλωσε "ότι δεν έχω υπόψιν μου ημερομηνία, δεν έχω ακούσει αυτή την ημερομηνία, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα", ενώ παράλληλα ανέφερε πως δεν υπάρχει προς το παρόν συγκεκριμένη ημερομηνία για την επιστροφή του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Αθήνα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com