Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Ακίνητα από 9.000 ευρώ βγάζει προς πώληση η Τράπεζα Πειραιώς

Νέα "παρτίδα" 49 ακινήτων σε όλη την Ελλάδα, βγάζει προς πώληση η Τράπεζα Πειραιώς, συνεχίζοντας την διαχείριση των ιδιόκτητων ακινήτων της και συμβάλλοντας ενεργά στη διαμόρφωση τιμών στην αγορά του real estate. 



Από τον Ιούνιο του 2017, η Τράπεζα Πειραιώς έχει ολοκληρώσει 84 πωλήσεις ιδιόκτητων ακινήτων της, λαμβάνοντας προσφορές από περισσότερους από 200 συμμετέχοντες στις ηλεκτρονικές της δημοπρασίες και εισπράττοντας συνολικό αντίτιμο 13,4 εκατ. ευρώ.

Στην τέταρτη ηλεκτρονική δημοπρασία για την πώληση ιδιόκτητων ακινήτων, στις 20 και 21 Μαρτίου 2018, μέσω του properties4sale.gr, του ειδικού διαδικτυακού ιστότοπου της Τράπεζας Πειραιώς, θα διατεθούν διαμερίσματα, μονοκατοικίες, γραφεία, καταστήματα, οικόπεδα και κτίρια σε Αττική, Θεσσαλονίκη, παραθεριστικές περιοχές κ.ά., με τιμές εκκίνησης από €9.000 έως €760.000.

Η δημοπρασία παρέχει και δυνατότητα άμεσης αγοράς (buy now) πριν από τη δημοπρασία. Παράλληλα, υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης της αγοράς του/των ακινήτων από την Τράπεζα με ευνοϊκούς όρους. Μετά την σχετική online αίτησή του, o υποψήφιος αγοραστής λαμβάνει απάντηση εντός τριών εργάσιμων ημερών από την Τράπεζα. Η χρηματοδότηση για τα οικιστικά ακίνητα φθάνει σε ποσοστό ως και το 70%, δείγμα και αυτό, της κατεύθυνσης που θέλει να ακολουθήσει η Τράπεζα Πειραιώς, να είναι κοντά στον πελάτη για οποιαδήποτε υπηρεσία σχετίζεται με το ακίνητο.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιώργος Κορμάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate, μέχρι σήμερα έχει πωληθεί πάνω από το 50% των ακινήτων τα οποία έχουν εκτεθεί στην πλατφόρμα properties4sale.gr.  "Αυτό το μέγεθος δείχνει την επιτυχία που έχει το συγκεκριμένο εργαλείο, καθώς είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. To properties4sale.gr λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια και μέσω τεχνολογιών αιχμής περνάει την πώληση ακινήτων στην ψηφιακή εποχή,  έχοντας, μεταξύ άλλων, το πλεονέκτημα ότι φέρνει το ακίνητο τόσο κοντά στον πελάτη που το κάνει πολύ ελκυστικό στην αγορά του", λέει ο κ. Κορμάς.

Όπως αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate, ένα εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα ανακάλυψης των πραγματικών τιμών στις οποίες κινείται η αγορά. Η Τράπεζα δεν βγαίνει στην αγορά, περιμένοντας να ανακτήσει τις τιμές που έχει στα βιβλία της, την ενδιαφέρει να κάνει συναλλαγές. Στο πλαίσιο αυτό, ο σχεδιασμός προβλέπει την πραγματοποίηση δημοπρασίας κάθε δύο μήνες (η ερχόμενη δημοπρασία θα γίνει τον Μάιο), με αύξηση των ακινήτων που βγαίνουν προς πώληση.

Πριν αναρτηθούν στην πλατφόρμα properties4sale.gr, τα ακίνητα ελέγχονται για πολεοδομικά ή άλλης φύσεως προβλήματα από την Piraeus Real Estate.

Τα ακίνητα επιλέγονται, ελέγχονται και οργανώνονται σε ομάδες ακινήτων, καλύπτοντας, γεωγραφικά, μεγάλο τμήμα της Ελληνικής Επικράτειας.

Βασικοί άξονες στη δομή και τη λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας Properties4sale είναι:
• Διαφάνεια και αξιοπιστία
• Άρτια και γρήγορη ολοκλήρωση των αγοραπωλησιών
• Διευρυμένη πρόσβαση του αγοραστικού κοινού στα διαθέσιμα ακίνητα του Properties4sale.gr, εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων
• Διαρκώς βελτιούμενες ενιαίες διαδικασίες διάθεσης των ακινήτων ανά δημοπρασία ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη δυνατή εμπειρία για τους χρήστες.

O ενδιαφερόμενος αγοραστής μπορεί να περιηγηθεί στην πλατφόρμα και να δει τα ακίνητα που είναι διαθέσιμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή: υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης ακινήτων με βάση τη γεωγραφική θέση (π.χ. Κρήτη, Κεντρική Μακεδονία κ.ά.) ή τον λειτουργικό τύπο ακινήτου (κατοικία, επαγγελματικός χώρος κ.ά.), ή ακόμα και με λέξεις-κλειδιά, όπως "βεράντα", "τζάκι", "θέα", "μεζονέτα" κ.ά.

Η εγγραφή του ενδιαφερόμενου γίνεται μόνο μία φορά και είναι προϋπόθεση προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση στα συνοδευτικά αρχεία των ακινήτων. Το προφίλ χρήστη που δημιουργείται, παραμένει ισχυρό για κάθε επόμενη δημοπρασία που τυχόν ενδιαφέρει τον υποψήφιο αγοραστή, και μπορεί να διαγραφεί ανά πάσα στιγμή, εφόσον το επιθυμεί ο ίδιος.

Για κάθε ακίνητο παρέχεται ένα σύνολο πληροφοριακού υλικού που ενδεικτικά περιλαμβάνει: περιγραφή και φωτογραφίες ακινήτου, πλήρη διεύθυνση και γεωγραφικό στίγμα, στέλεχος οικοδομικής άδειας, σχέδια και σχετικές βεβαιώσεις και πιστοποιητικά του ακινήτου, καθώς και υπόδειγμα του ιδιωτικού συμφωνητικού που θα κληθεί να υπογράψει ο υποψήφιος αγοραστής.

Επίσης, δημοσιεύονται η τιμή άμεσης αγοράς και η τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία του εκάστοτε ακινήτου.

Προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφθούν τα ακίνητα, διοργανώνονται ημέρες επίσκεψης, τα Open Days κατά τα οποία προσωπικό και συνεργάτες της Τράπεζας υποδέχονται τους υποψήφιους αγοραστές στα ακίνητα. Για τη συμμετοχή στο Open Day, προϋπόθεση αποτελεί το πάτημα του σχετικού "κουμπιού" μέσω της ιστοσελίδας του ακινήτου που ενδιαφέρει.

Κορύφωση της διαδικασίας αποτελεί η διεξαγωγή της δημοπρασίας του εκάστοτε ακινήτου στις καταληκτικές ημερομηνίες.

Η δυνατότητα Άμεσης Αγοράς

Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να αποκτήσει το ακίνητο που τον ενδιαφέρει πριν από την προγραμματισμένη δημοπρασία, μέσω της επιλογής άμεσης αγοράς, υποβάλλοντας προσφορά στην αναρτημένη τιμή "Άμεσης Αγοράς".

Η επιλογή αυτή ενεργοποιείται αυτόματα για όλα τα ακίνητα σε ημερομηνία και ώρα που ανακοινώνεται εκ των προτέρων, εξασφαλίζοντας στους ενδιαφερόμενους αγοραστές τις ίδιες ευκαιρίες στο πάτημα του κουμπιού. Μόλις καταβληθεί προκαταβολή από τον υποψήφιο αγοραστή που έχει υποβάλλει το αίτημα άμεσης αγοράς, το ακίνητο επισημαίνεται ως "Υπό Πώληση" στην πλατφόρμα και το ακίνητο δεν θεωρείται πλέον διαθέσιμο για το κοινό.

Σε περιπτώσεις υποβολής πολλαπλών αιτημάτων άμεσης αγοράς τηρείται, αυστηρά, σειρά προτεραιότητας μεταξύ των ενδιαφερομένων αγοραστών. Η επιλογή αυτή απενεργοποιείται, επίσης, αυτόματα λίγες ημέρες πριν από τη δημοπρασία και όλα τα δημοσιευμένα ακίνητα που δεν έχουν δεσμευθεί από αίτημα άμεσης αγοράς διατίθενται στην προγραμματισμένη δημοπρασία.

Η δημοπρασία

Η δημοπρασία είναι ανοικτή προς όλους και η διαδικασία απλή για τους ενδιαφερόμενους.

Κατά την δημοπρασία κάθε ακινήτου, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν "ζωντανά" την εξέλιξη των προσφορών στο ακίνητο που τους ενδιαφέρει.

Για τη συμμετοχή τους στη δημοπρασία απαιτείται η προηγούμενη αίτηση συμμετοχής τους. Οι ενδιαφερόμενοι που λαμβάνουν έγκριση μπορούν να υποβάλουν προσφορά πάνω από την τιμή εκκίνησης ή να βελτιώσουν την προσφορά τους σε σχέση με τις αντιπροσφορές που βλέπουν να υποβάλλονται.

Η δημοπρασία λήγει στην καθορισμένη ώρα, εφόσον κατά τα τελευταία δέκα λεπτά δεν υποβληθεί προσφορά. Σε αντίθετη περίπτωση, δίνονται από το σύστημα (αυτομάτως) δεκάλεπτες παρατάσεις και η δημοπρασία του ακινήτου λήγει μόνο εφόσον δεν υποβληθεί προσφορά για δέκα λεπτά της ώρας.

Τις επόμενες ημέρες αμέσως μετά τη λήξη της δημοπρασίας ή της υποβολής αιτήματος Άμεσης Αγοράς, ελέγχονται οι προσφορές ως προς την Ελάχιστη Απαιτούμενη Τιμή που ορίζεται από την Τράπεζα και ανακηρύσσονται οι πλειοδότες ανά ακίνητο (όπου υπάρχουν). Αφού αυτοί ενημερωθούν, καλούνται να υπογράψουν το σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό και να καταβάλουν την αντίστοιχη προκαταβολή, προκειμένου να θεωρηθεί το ακίνητο δεσμευμένο και ότι έχει περιέλθει σε διαδικασία πώλησης και να λάβει τη σχετική σήμανση στην πλατφόρμα: "Υπό Πώληση".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com