Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Τροπολογία στη Βουλή για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ

Την ανάπτυξη ενός Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος για «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Μιας Στάσης» με στόχο την διευκόλυνση των διαδικασιών του εξωτερικού εμπορίου στην ΑΑΔΕ, προβλέπει τροπολογία η οποία κατατέθηκε στη Βουλή.



Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με τις διατάξεις ορίζεται ότι μέσω της «Ενιαίας Θυρίδας» θα διενεργείται η ηλεκτρονική υποβολή και διεκπεραίωση όλων των σχετικών αιτήσεων και δικαιολογητικών για την έκδοση των προβλεπόμενων αδειών, πιστοποιητικών και εγκρίσεων που απαιτούνται για τον εκτελωνισμό των εμπορευμάτων (τελωνειακές και προτελωνειακές διαδικασίες).

Στην τροπολογία αναφέρεται ότι η «Ενιαία θυρίδα» στοχεύει στην ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών που απαιτούνται στη διασυνοριακή κίνηση εμπορευμάτων και αναπτύσσεται με επίκεντρο το εμπόρευμα και τη διακίνησή του.

Ως εκ τούτου το έργο της «Ενιαίας Θυρίδας» εστιάζει στις τελωνειακές διατυπώσεις καθώς η Τελωνειακή Υπηρεσία είναι η μόνη Αρχή που εκ της θέσης της λαμβάνει πληροφορίες για όλη τη διακίνηση των εμπορευμάτων και ελέγχει τις άδειες/πιστοποιητικά/ εγκρίσεις που εκδίδουν άλλες Δημόσιες Αρχές προκειμένου να εκτελωνιστεί το εμπόρευμα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com