Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι πολύτεκνοι για το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος και δύο πολύτεκνοι για το μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ.



Συγκεκριμένα, στην προσφυγή τους ζητούν να ακυρωθεί ως παράνομη και αντισυνταγματική η απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος, με την οποία εισάγονται εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση μειωμένου τιμολογίου κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με την υπουργική αποφαση, για την εφαρμογή κοινωνικού οικιακού τιμολογίου,  τίθενται εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία συνδέονται με τον αριθμό των μελών της πολύτεκνης οικογένειας.

Στην προσφυγή τους οι δύο πολύτεκνοι (ο ενας με 4 ανήλικα παιδιά και ο δεύτερος με 2 ανήλικα και 2 ενήλικα παιδιά) αναφέρουν ότι δεν μπορούν να υποβάλλουν  αίτηση για την παροχή μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ, καθώς το οικογενειακό τους εισόδημα το περασμένο έτος υπερβαίνει το ποσό των 31.500 ευρώ και η ακίνητη περιουσία τους υπερβαίνει  τα 180.000 ευρώ. Οπως υποστηριζουν, οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν  λόγω εισοδηματικών κριτηρίων.

Η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι η υπουργική απόφαση είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας, της προστατευόμενης εμπιστοσύνης και του κοινωνικού κεκτημένου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com