Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Από Δευτέρα και σε τρεις φάσεις το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»

«Παγώνει» η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον ΙΙ» λόγω τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.



Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει σταδιακά από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου ανά Περιφέρεια.

Ειδικότερα, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί εκ νέου με την παρακάτω σειρά:

Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Θεσσαλία και Δυτική Ελλάδα: Δευτέρα, 19 Μαρτίου, 8:00 π.μ.
Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Βόρειο Αιγαίο και Κρήτη: Δευτέρα, 26 Μαρτίου, 8:00 π.μ.
Αττική και Νότιο Αιγαίο: Δευτέρα, 2 Απριλίου, 8:00 π.μ.
Σύμφωνα με το υπουργείο, από τη στιγμή της ενεργοποίησης της δυνατότητας υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα στις 8 π.μ. της Τρίτης και μέσα σε λίγες ώρες, έγιναν 1,5 εκατομμύριο προσπάθειες εισόδου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα exoikonomisi.ypen.gr.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι από τα πρώτα λεπτά λειτουργίας διαπιστώθηκε πως συγκεκριμένες ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IP’s) επιχειρούσαν ταυτόχρονη είσοδο με πλήθος διαφορετικών κωδικών, γι’ αυτό και διερευνάται εάν πρόκειται για χρήση κακόβουλου λογισμικού.

Ο υπερβολικός φόρτος εργασίας που προέκυψε επιβάρυνε την ηλεκτρονική πλατφόρμα στα όρια των δυνατοτήτων της, με αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις.

Υπό τις δεδομένες συνθήκες, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης αποφάσισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων να «παγώσει» στις 5:30 μ.μ. της Τρίτης.

Όπως διευκρίνισε το υπουργείο, τα στοιχεία που καταχωρήθηκαν μέχρι εκείνη την ώρα θα παραμείνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ώστε να αξιοποιηθούν κανονικά στη συνέχεια.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν και δεσμεύτηκε για γρήγορη ομαλοποίηση της διαδικασίας υποβολής αίτησης, με έμφαση στην κατοχύρωση τόσο της ασφάλειας του συστήματος, όσο και της διαφάνειας των διαδικασιών.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com